Men först och främst, det är försäsong skall påminnas till samtliga och på det saknas flera tongivande spelare på landslagsuppdrag.

Jo, José tog fram följande startelva som var rätt intressant. Både ur val av spelare men främst för att Tanguy Ndombele var med från start, viktigt med tanke på kommande spelschema!

Son

På bänken fanns: Bowden, Clarke, Devine, Foyth, Gazzaniga, Marsh, Okedina, Scarlett.

Två frågetecken igen när Japhet Tanganga och Giovanni Lo Celso saknas helt.

Risk att vi inte har varken Tanganga, Winks och Lo Celso tillgängliga för spel mot Everton och det spelschema som väntar?

Matchen i sig hinner inte ens börja förrän Watford har gjort sitt första avslut mot mål, dock utanför.

Spurs kommer igen dock och det går fram och tillbaka utan några riktiga chanser för någon.

Efter 20 minuter dock drar Watford det längsta strået, Quina trycker iväg en långdistanssmäll. Borde Joe Hart ha tagit den? Ja, det skulle man väl säga men det ser också ut som att Hart faktiskt inte kan se att skottet kommer ur den vinkeln då Quina är upptäckt delvis av Spurs-försvaret.

Också i ett skede av matchen där det kändes som Spurs var på väg att ta kommandot mer och mer.

Son försöker lösa 1-1 på egen hand direkt efteråt men målvakten räddar och styr ut den.

Efter 30 minuters spel och 10 minuters spel i underläge 1-0 så börjar Spurs synas i kanterna extra mycket. Det finns ingen riktig klar och tydlig ledare på plan när spelare som Alderweireld, Dier, Kane, Lloris med fler saknas.

Sista bollen i anfallsspel känns konstant slarvig eller blir en felpassning och ingen vill ta ansvaret riktigt.

Men, ibland hittar vi rätt också. Ndombele, Dele, Lamela, Son. Kunde blivit ett riktigt fint anfall om inte sista passningen varit för hård.

Lamela, frispark igen, det här kan vi. Utanför boxen. En repris från mötet med Reading tidigare i sommar?

Tätt ovanför.

Ndombele börjar se någorlunda bekväm ut på plan? Ger intrycket av att vara delvis ointresserad, delvis intresserad, lätt otränad och samtidigt att han skulle kunna vara planens bästa spelare på två sekunder? Svårt att bedöma spelaren.

Straff. Helvete.

Cirkin på vänsterbacken hamnar fel när Watford slår en genomskärare och försöker reparera skadan. Lättare ryckning och det är straff.

Går inte att diskutera bort.

Inte riktigt ett optimalt beslut då motspelaren tar sig förbi Cirkin men har också stöd runt om sig som kan ge understöd, handlingen är således extra onödig.

Straffen i sig, Hart går rätt håll och får kontakt nästan med bollen men den är för välplacerad av Gray, 2-0.

Sanchez försöker lösa kvittering åt Spurs, bra räddning av Watford-keepern

Halvtid.

Spurs med mest bollinnehav men spelet flyter inte riktigt naturligt och det blir aningen krampaktigt.

I paus roterar Mourinho på Hart och Gazzaniga likt tidigare försäsongsmatcher.

Foyth och Clarke kommer in mot att Ndombele och Cirkin går av likaså.

Endast 45 minuter för Ndombele men i tidigare försäsongsmatcher för alla spelare som återvänt så har ingen fått mer än 45 i första matchen åter hos Spurs efter sommaren.

Watford och Quina igen ställer till det för Spurs, missat läge dock denna gång direkt i inledningen av andra halvlek.

Gray igen likaså. Knivigt!

Men, inget mål.

Jack Clarke är kanske den spelare som gjorde bäst ifrån sig denna dag och en löpning relativt tidigt i andra halvlek är en av orsakerna, bryter sig loss, kommer runt fint och hittar Lamela och Lucas som förvaltar läget bra men Watford-målvakten lyckas blockera.

Murray för Watford och Lamela för Spurs får en varsin chans att ändra ställningen i matchen men båda misslyckas.

Allt jämnt, andra halvlek. Spurs är inte bra på att skapa saker och ting och det känns som att vi saknar ett mittfält till och från.

När man börjar tröttna så tilldelas Spurs en straff, Lamela neddragen i Watfords straffområde.

Son skickar in den utan problem medan Watford-målvakten går mot motsatt håll, 2-1.

Det blir dock inte farligare än så därefter och slutar 2-1 trots att straffen kom i 77:e minuten.

Bowden ersätter White.

Spurs lyckas inte skapa spel och hitta flödet riktigt och det slutar 2-1 till Watford.

Spurs laddar om inför mötet med Everton om 7 dagar i premiären av Premier League på Tottenham Hotspur Stadium och Watford siktar på mötet med Middlesbrough i Championship.

I övrigt då?

• Clarke var kanske det enda positiva beskedet spelarmässigt idag, övriga kändes relativt bleka?
  • White imponerar dock också ska sägas, stark försäsong.
  • Dele hade inte en bra dag på jobbet.
  • Son fixade straffmålet och gjorde ett fint jobb i defensiven i slutet när det var på väg att spåra en sväng.