Inför: Tottenham – Ipswich

Försäsongen börjar på riktigt nu och vi startar av direkt med en match hemma mot League One-laget Ipswich.

Ipswich är först ut i en serie av totalt tre matcher där på kort tid där vi även skall möta Reading samt Birmingham innan veckan är slut.

Samtliga matcher spelas på Tottenham Hotspur Stadium.

Igår bekräftades det även att Watford kommer stå för motstånd i september innan säsongen börjar, dock spelas den på Vicarage Road.

Men, nog om vad som kommer senare. Fokus på dagens match!

Spurs är tillbaka och även om vi kanske inte har saknat Spurs på samma sätt efter den turbulenta säsongen 2019-2020 med allt vad det innebar i Pochettinos öde, Mourinhos tillträde, säsongens form, toppar samt dalar och på det Covid-19.

Men, nu när det är dags igen så har man ändå, likt förbannat, saknat det liljevita gänget från N17.

Först två viktiga saker att nämna,

  • Matchen sänds i Viaplay för er som missat det, likaså matcherna i veckan mot Birmingham och Reading.
  • Matcherna sänds även på Spurs hemsida. Där vi har tolkat det i veckan att alla som skaffat One Hotspur-medlemskap inom en viss tid får tillgång till alla tre matcher och vill man köpa tillgång att se matcherna så går det också för en mindre slant.

Men, vad kan vi räkna med inför denna match?

Jo, jag utgår från minst 300 byten. Det kommer bytas startelvor i halvtid samtidigt som vi byter spelare friskt säkerligen. Ordinarie spelare och yngre förmågor ska få speltid och känna på försäsongen.

På det då, när mötte vi egentligen Ipswich senast? Jag ville minnas FA-cupen för något år sedan eller Ligacupen men det var fel. Bestämt fel.

12 januari, 2002. Förlust, 2-1. En mindre evighet sedan.

Ipswich då, hur går livet där i League One? Man lyckades inte haka på hela vägen till play-off till Championship och slutade på 52 poäng, endast 8 poäng från play-off men ändå 4 lag framför som likaså inte nådde hela vägen.

Vi utgår från att våra nyförvärv Joe Hart och Pierre Emile Højbjerg får visa upp sig på bästa sändningstid.

Harry Kane sägs inte spela idag för att han skall tydligen enligt brittisk skvallerpress sitta i karantän efter en semesterresa till Bahamas. Högst oklart och inte bekräftat.

På det vet vi inte hur skadeläget är generellt just nu men det bör ännu finnas frågetecken på Ndombele och Sissoko med tanke på deras skador när säsongen slutade.

Vem tränar Ipswich då? Jo, men det är ju såklart. Aston Villa-klassikern Paul Lambert!

Ipswich skall sakna James Norwood, Tomas Holy och Jon Nolan på grund av skador men Lambert sägs ändå kunna forma en stark startelva idag.

Ipswich försäsong började redan i tisdags när man mötte Colchester United. Colchester tänker vi, klart vi minns Colchester både här och där. Ipswich spelade då två matcher mot Colchester á 75 minuter styck och vann båda, 4-0 respektive 1-0.

Ipswich har inte varit i Premier Leaugue sedan säsongen 2001-20002 och har sedan dess spenderat 17 säsonger i Championship innan man ramlade ner till League One.

Mellan Spurs och Ipswich, The Tractor Boys, så har Spurs totalt 23 vinster, Ipswich med 22 samt 8 oavgjorda matcher.

Ipswich, även om det var länge sen, har vunnit alla tre senaste matcherna med Spurs. Samtliga i Premier League

Men, nog om motståndet. Vad vill vi se?

  • Unga talanger som får chansen i den mån det går.
  • ”Intelligent *****” som Mourinho skulle säga.
  • Fart och fläkt samt hungrigt spel. Den säsong som var har knappt slutat men jag hoppas alla kan lägga det bakom sig och ladda om.
  • Mål, mål, mål.

I övrigt då?

  • Troy Parrott kommer inte dyka upp då han är utlånad till Millwall men helvete vad bra han ser ut där, lokal press uppmärksammade i veckan att irländaren ser hungrig ut och redo för utmaningen.
  • Serge Aurier, kommer han vara med? AC Milan och Bayer Leverkusen sägs vara väldigt intresserade ytterbacken och ska vi tro brittisk media är Spurs och spelaren intresserade av en flytt.
  • Skulle bli väldigt glad om vi får se en frisk och pigg Ndombele.
  • Kane i karantän eventuellt? Då borde väl Lo Celso, Lamela, Dier och Sanchez som spelade fotboll tvärs över Sydamerika under semestern med en person som nu har bekräftat fått Covid-19 vara i samma situation? Vi får se.

Sist men inte minst: Spurs är tillbaka och det känns kul!

5-0 seger till Spurs idag.

Åter igen: Matchen sänds på Viaplay! Missa inte att zappa in om du har möjlighet så Viasat förstår att Spurs är rätt fokus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*