Crystal Palace – Spurs, 1-1

Säsongens sista match och det blev, ja, vad blev det?

Nä, om du missade matchen så ska du inte gråta. Varför? Jo, för att Spurs har inte förändrat sig allt för mycket när det gäller att möta lag som ligger lågt i defensiven och inte har något val.

När lag som dessa ställs mot väggen mot lag som Spurs så kräver det att man har ett lag som kan rulla boll, skapa yta och vara aggressiva. Spurs lyckas inte här och blir stillastående och framstår nästan som mindre motiverade och hungriga vilket kanske inte riktigt är hela bilden när en Europaplats låg i potten men det ser trött och omotiverat ut stora delar av matchen.

Spurs kom in med Lloris, Aurier, Alderweireld, Dier, Davies, Sissoko, Winks, Lucas, Lo Celso, Son samt Kane.

Vertonghen på bänken i vad som kunnat bli hans sista match i Spurs. Säg vad man vill om sånt men, ja. Sanchez ut för Dier som precis förlängt till 2024 och kommit åter från sin avstängning.

Spurs inledning av matchen är dock bra, man för spelet och har kontrollen och det slutar efter 13 minuter med att Kane gör ett fint Kane-mål igen! In i boxen, viker in, klipper till, placerat fantastiskt, 1-0!

Sen händer det inte så mycket mer i första halvlek, Palace tar tillbaka lite mer ägandeskap av matchen men inte mycket mer än så.

Andra halvlek dock, Spurs sjunker ner för mycket och fattar inte riktigt vad som händer. Det känns som Spurs under senaste tiden, sjunka ner och slå till när det passar. Men, här blir fallet mer att pressen bara ökar och kommer hela tiden utan avbrott.

Och vid 53 minuter in i machen gör Schlupp 1-1 på en hörna.

Onödigt. Tydligt och något man såg komma på förväg.

På det börjar resultaten falla på plats i övriga ligan, vilket gör att 1-1 räcker för Spurs att säkra 6:e plats. Palace är dock nära att förstöra för Spurs flera gånger om.

I övrigt då?

  • Första gången på länge man pustar ut fullkomligt efter att en säsong är slut?
  • Dier in i stället för Sanchez kändes lite, tråkigt?
  • Dele gjorde ett inhopp och det såg, mindre bra ut?
  • Vertonghens sista match blev på bänken. Ovärdigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*