Spurs – Leicester 3-0

Det är konstigt ändå. Tottenham tar hem tre poäng, tre mål, håller nollan och bland målskyttarna finns både Heung Min Son och Harry Kane.

Allt borde ju vara frid och fröjd.

Sen börjar vissa prata om statistik, spelstil och taktik.

Jag säger såhär: Tre poäng, en tung seger mot ett Top 6-lag där Kane får göra två fantastiskt vackra mål tillsammans med ett mål av Son. Jag klagar inte på någonting och efter denna säsong så håller jag hårt i alla vinster.

Men, låt oss bara gå igenom matchen och elvan.

Lloris (C), Aurier, Alderweireld, Sanchez, Davies, Winks, Sissoko, Lo Celso, Lucas, Son, Kane.

En något väntad startelva ändå måste man väl ändå säga då Dele saknas p.g.a skada och Dier avstängd (avtjänar match 3 av 4).

Leicester kom till dansen tungt skadedrabbade sedan en tid tillbaka med följande startelva,

Schmeichel, Bennett, Morgan, Evans, Justin, Ndidi, Tielemans, Thomas, Pérez, Barnes, Vardy.

Matchen då? Jo, tack. Första halvlek bjöd på tre Spurs-mål! Där det första kom via Son som skjuter via Leicester-spelare in 1-0 direkt nästan. Oturligt för Leicester och Schmeichel som blir lurad helt av den rikoschett som sker.

Leicester är dock inte ofarliga bara för att Spurs tog ledning snabbt.

Efter 25 minuters spel är det Hugo Lloris som får briljera, en superräddning på ett farligt anfall från vänsterkanten av rävarna. Lätt nog en kandidat kanske till säsongens räddning kanske.

Sen kommer det, en superkontring! Spurs ställer om snabbt via Lo Celso som driver ut den till Kane som vänder ner, vänder upp och avlossar mot bortre stolpen bortanför Schmeichel. Ett sådant fantastiskt fint men också ack så vackert Kane-mål!

2-0 och full kontroll.

Sen då? Ja, det dröjer inte länge så är Kane där igen. 3-0.

Paus.

Wow.

Mitt i allt så kan man konstatera att Spurs leder med 3-0 i paus.

Statistiken då? 67% innehav för Leicester, inte Spurs.

12 skott av Leicester, 6 av Spurs.

Är det Mourinhos Spurs som börjar lysa igenom här?

Andra halvlek då? Son är nära 4-0 direkt. Hugo med ytterligare en fantastisk räddning. Schmeichel är ingen dussinmålvakt heller ska sägas efter några räddningar han gör denna match.

Lucas kliver av och ”The Bergwine” kommer in, Steven Bergwijn.

Sen tänker Mourinho stänga igen butiken helt vid 78 minuter spelade, in med Lamela för Giovanni Lo Celso.

Kane gör 4-0 i ’81 men offside, offside och offside.

Gedson eftersätter Son i slutet, Skipp ersätter Winks.

Pang. Boom. Slut.

Man kan säga allt vad man vill om Mourinho, Spurs, Levy, statistik och allt som hör till men helvete, tre poäng och mål av Kane och Sonny. Det krävs inte mer än så för att det ska göra en söndag riktigt fin.