Idag, ”Tipsextra” på ViasatSport: Spurs – Newcastle 3 Dec 1994

Idag 16:00 är det avspark för Spurs – Newcastle på ViasatSport med ”Tipsextra”-inramning. Uppsnacket börjar 15:30 i TV-studion med Ola Wenström, supporterklubbhedersmedlemmen Erik Niva och Jonas Olsson.
När vi vaknar den 3 December 1994 parkerar Spurs på en blygsam fjortonde plats med ynka 19 inspelade poäng efter sexton spelade omgångar säsong 94/95, en poäng bakom lika usla Arsenal. Newcastle United som gästar White Hart Lane idag ligger trea med häng på serieledande säsongssuccén Blackburn ”Alan Shearer” Rovers.

Inte nog med att England missade att kvala in till Världsmästerskapen i fotboll 1994, fotbollssäsongen 1994/95 spelades även i det regnigaste England sedan 1869. Positivt var dock att vintern 1994/95 var den tredje varmaste under hela 1900-talet så en behaglig temperatur runt 15 grader i skuggan med en Holsten-öl i handen passade supportrarna.

Förutsättningarna inför dagens match: Spurs har tagit endast två poäng på de senaste fyra matcherna, men senaste 1-1 matchen på Anfield i lördags 26 November ger lite råg i ryggen inför dagens svåra möte med topplaget Newcastle United. Newcastle med förra säsongens skyttekung Andy Cole. Håll även ögonen på Engelsk-Montserratiska mittfältaren Ruel Fox som är intressant. Kanske något för Spurs att köpa till nästa säsong?

Bänk THFC: Justin Edinburgh, Ilie Dumistrescu, Chris Day NUFC: Hooper, Drysdale, Jeffrey

Spurs säsong har varit rocky as hell. Argentinska spelarikonen lyckades inte som manager för Spurs med sin ultra-attacking style taktik och fick foten 1 November. Spurs-legendaren Steve Perryman var caretaker manager i två veckor innan Queens Park Ranger-tränaren Gerry Francis tog över Spurs 15 November. Gerry’s första veckor har varit tunga, med som sagt endast två poäng på senaste fyra matcherna.

På planen ser vi drömduon Teddy Sheringham och Jurgen Klinsmann på topp – i klassiska stora Umbro-tröjorna. Bara det värt att spendera några timmar framför ViasatSport-teven denna lördag 3 december 1994! Fint även att få se Darren Anderton med sin känsliga fot på mittfältet.

Förra året förlorade spurs sin hemmamatch mot Skatorna med 1-2 och det har varit jämnt mellan lagen senaste åren:

Domare är irländska Dermot Gallagher. Vi följer och kommenterar matchen i https://www.facebook.com/groups/tottenhamswedenforum/ som om det vore live! Så får vi en Spurs-matchupplevelse för första gången på länge, i dessa covid19-pandemi-tider! COYS!

//Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*