Corona-viruset och THSS medlemsresa West Ham

Efter alla problem och osäkerhet som funnits rörande vårens medlemsresa så har vi nu fått ytterligare en. Genom Corona-viruset och dess fortsatta spridning. Som ni kanske vet så har regeringen i Sverige idag infört ett förbud för samlingar och evenemang med mer än 500 personer. För att tillsammans med övriga åtgärder förminska spridningen. Samtidigt som WHO idag uppgraderat Corona-viruset till en pandemi.
Detta kan då också komma att påverka vår medlemsresa. Visserligen är inte London ett spridningområde och det finns inga rekommendationer att inte resa dit. Men det ryktas ändå nu i England att matcherna i Premier League ifrån nästa vecka kommer att börja spelas utan publik för att minska spridningsrisken. Detta är ännu inte officiellt varken ifrån ligan eller vår klubb THFC. Men om det kommer så kommer det att kunna komma snabbt. Vi från reseledningen bevakar detta och kommer att så fort vi vet gå ut med uppdaterad information via mail och hemsida i så fall. Samt föra dialog med THFC om villkor runt återlämning av biljetter och annat om detta skulle inträffa.
Redan utifrån läget nu skall nog du som tillhör riskgrupp fundera på resan (om över 65 år, har underliggande kronisk sjukdom, hjärt-kärl sjukdom, cancer, diabetes, kronisk lungsjukdom eller högt blodtryck m.m.). Var och en utifrån sina förutsättningar och situation får här avgöra och vi har svårt att råda er hur ni väljer att göra. Om du är fundersam eller orolig över att resa titta på Folkhälsomyndighetens rekommendationer eller på 1177.se. Samt vilka avbeställningsregler och villkor för resa och boende du har och vad som kan täckas av försäkringsbolag om du faktiskt avstår och har kostnader.
Vi hoppas ännu dock att det blir match och med publik så att vi kan genomföra resan som planerat. Men vill informera er att det kan komma förändringar och då kanske snabbt.
Reseledningen gm
Gunnar Peterson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*