Efter Spurs – Wolves, 2-3

Okej, jag förstår. En förlust på hemmaplan är aldrig bra och en förlust med 2-3 mot Wolverhampton kanske inte är speciellt vackert.

Men, Wolves är ett lag som alltid presterar på senare tid mot Top 6-lagen och Spurs är just nu ett lag som inte presterar av flera olika skäl.

På det så skall jag i ärlighetens namn också säga såhär. Spurs insats mot Wolves i sin helhet är inte dålig. Vi tar ledningen, vi tappar ledningen, vi tar tillbaka den och gör rätt saker.

Det som tyvärr sätter stopp för oss i denna omgång är individuella misstag i det defensiva arbetet som gör att Wolves får komma in i matchen vid tre olika tillfällen alldeles för lätt och tre tillfällen för många gör att våra två mål inte räcker till.

Laget visade fart, vilja och engagemang men blir tyvärr fällda av enskilda individuella misstag som sker för att vi roterar otroligt mycket i vår startelva för att ”få livet att gå ihop” just nu på grund av skador och utmaningar överlag.

Mourinho ställde upp med Gazzaniga, Sanchez, Dier, Tanganga, Aurier, Winks, Lo Celso, Davies, Bergwijn, Dele, Lucas.

Wolves kom till söndagens match efter en 3-2 förlust borta mot Espanyol i Europa League, Pochettinos gamla klubb för övrigt. Ett möte där Wolves kunde ta förlusten med ro då första mötet slutade 4-0 till vargarnas fördel.

Wolves seglar alltså vidare i ligan men även i Europa. Mindre kul för Spurs med vår nuvarande form men ändå häftigt att se och många lyfter på hatten till Nuna Espirito Santo, portugisen och den f.d målvakten som tränar Wolves sedan 2017.

Första halvlek då? Jo, det börjar bra! Vilja, engagemang och fart finns där. Man vill skapa något, man vill göra skillnad.

Och det gör skillnad – Efter att ha dominerat spelet mestadels i inledningen så är det Bergwijn som vid närmare 20 minuter sätter dit 1-0. Hallelujah, prisa nyförvärvet från PSV som anslöt i januarifönstret.

Tyvärr dock stöter vi på patrull. Wolves mittfält hänger inte med Spurs motsvarighet och matchens karaktär är mer Spurs än Wolves men när vargarna väl får chansen så fumlar Spurs defensiv något enormt och det är framför allt Tanganga men även Dier som framstår mindre lyckade i detta moment och ställningen blir således 1-1 via Wolves Doherty.

Detta ändrar matchen en aning och det blir mer jämnt mellan lagen.

Men, då kliver Serge Aurier fram precis innan paus. Aurier kommer från kanten, viker in och tar skott med en fin skruv mot bortre stolpen, 2-1. Ett väldigt elegant mål, 2-1 precis innan paus. Drömläge att ta ledningen!

Andra halvlek blir dock inte samma sak.

Wolves kommer igång och kommer ifatt oss helt i spel och inställning.

Redan vid närmare timmen spelat blir det 2-2 och det är åter igen försvarsspelet som inte håller någon form av rimlig nivå i Spurs som är orsaken.

I matchens sista fjärdedel kommer även 2-3 målet för Wolves.

Vi är aldrig riktigt nära en seger i andra halvlek och Wolves håller ihop bättre och nyttjar oss helt rätt där vi är svaga och får ömma punkt i spelet är precis det som straffar oss mest trots att spelet såg bättre än ut på länge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*