Tottenham – RB Lepizig 0-1

Strålkastarna var tända, hymnen ljöd och det var dukat för fest. Champions League var tillbaka på Tottenham Stadium.

Problemet var att när festen skulle börja verkade hälften av festdeltagarna inte vara på plats. Endast gästerna hade kommit för att ta del av festen. Som dom tog för sig sen, Leipzig kastade sig fram för att ta del av festligheterna. Tottenham såg mest ut som den festdeltagare som kommer sent och försöker knyta slipsen i all hast samtidigt som man försöker ta på sig skorna.

För redan efter 2 minuter borde Leipzig varit i ledningen. Man lyckades på den korta tiden skapa 3-4 riktigt bra lägen, även om det ena blev avblåst för offside. Men på något mirakulöst sätt lyckades vi få på oss skor och slips för att ta oss in i matchen.

Mourinhos plan var tydlig och enkel. Låt Leipzig ha bollen och så försöker vi kontra oss till målchanser. En taktik jag inte har något emot när läget i laget är som det är. Vi ställer upp i ett 4-6-0 där lite överraskande Gedson går före N’dombele. Efter den första anstormningen så lugnar det ner sig lite. Leipzig fortsätter vara bollförande, men skapar inte chanser i alls samma utsträckning. Visst har man några bra chanser, men även Tottenham spelar sig till några hyfsade lägen.Bergwijn är lurig, Alli kommer fint i straffområdet och Lo Celso levererar. Men varken vi eller Leipzig lyckas göra mål. 0-0 i paus vilket vi ska vara klart nöjdast med.

Inga byten görs i paus, vilket syns på planen. Påminner mycket om första halvlek även om vi har lite mer bollinnehav känns det som. Det skapas en del lägen, framför allt från gästernas sida men resultatet står sig inledningsvis. Men sen kommer det då, det jag pratade om innan matchen som vi inte har råd med. Ett inviduellt misstag. Davies kommer så fel in i en tackling att jag inte vet vad man ska säga. Förutom att straffen är solklar. Tímo Werner gör inget misstag utan 1-0 gästerna. Mourinho agerar ganska snabbt efter målet och kastar in N’dombele tillsammans med Lamela för att ersätta Alli och Gedson. Vi får i samband med att Leipzig backar hem en aning och bytena ett betydligt större bollinnehav. Vi försöker ta oss fram för en kvittering, men det är ganska tufft. En del chanser får vi till men mest blir det en massa bra halvchanser. Leipzig står emot och tar en 1-0 seger med sig till returen.

Vi gör väl ingen strålande match precis, men jag håller inte med alla som dömer ut oss fullständigt. Vad man måste komma ihåg att vi är inte längre det Tottenham vi var för 2 år sedan. Det fartfyllda frejdiga Spurs som forsade fram. Det laget har vi inte varit på över 1 år. Man kan inte förvänta sig det spelet längre. Kollar man sen på skadeläget så får man kanske dra ner på förväntningarna ytterligare. Just nu skriker vi efter en offensiv uppspelspunkt, en spelare som kan få tag i bollen och hålla i den litegrann. Som det är nu tillåts motståndarna ta tillbaka bollen för fort och skapar på så vis ganska lätt tryck på oss. Men vårt försvarsspel har blivit bättre, kombinationerna framåt har blivit bättre. Det som måste upphöra är våra dumma misstag i försvarsspelet och vi måste vara lite smartare i sista passningarna offensivt.

Bäst i Spurs var Lloris, Sanchez och Lo Celso. Tycker även Gedson ser spännande ut, även om han är ojämn. N’dombeles inhopp isar vilken klass som finns där.

0-1 är inget bra resultat, men fighten är långt ifrån över. Det blir tufft, men vi har visat förut att vi kan vinna tuffa matcher.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.