Inför Tottenham – RB Leipzig

Champions League är äntligen tillbaka! Det är något visst med kvällsmatch mitt i veckan, strålkastarljus och europeiskt motstånd. Att få mäta sina krafter med europeiskt toppmotstånd i rena utslagsmatcher. Det är då stämningen kan bli sådär elektrisk som den faktiskt kan bli på Tottenham Stadium. Låt oss hoppas publiken hörsammat Mourinhos vädjan om hjälp ikväll, för hälp kan vi nog behöva.

Det har ju inte sett lysande ut efter Kanes skada, men 4 raka segrar, 1 poäng från Chelsea och ett anfallsspel som faktiskt skapade massor av chanser senast mot Villa så hade man börjat få upp hoppet. Vi kan faktiskt klara det här. Son har målmässigt varit fantastisk och avgjort flera matcher på slutet. Men precis när vi ska sista steget upp så rycks trappsteget bort och vi blir hängande i fingertopparna. Lite så känns det efter beskedet att Son måste opereras för ett armbrott. Klarar vi verkligen av att dra oss ända upp endast med hjälp av viljestyrka? Mourinho lovar iaf att laget kommer slåss allt man har för att lyckas trots alla motgångar.

Inför matchen mot Leipzig saknar vi alltså Kane, Son, Foyth och Sissoko. Lamela kommer testas sent på matchdagen för att se om han är redo. Med Kane och Son borta saknar vi spelarna som gjort ca 60% av våra mål. Med andra ord är det verkligen dags för andra att steppa upp. Hur kommer vi ställa upp då? Lloris lär vara självskriven i mål, backlinjen tror jag blir oförändrad sedan match mot Villa. På mittfältet blir det trångt då vi kommer spela utan en riktig anfallare. Lucas lär väl utgå från en anfallsposition och bakom honom tror jag på Winks, Lo Celso, N’dombele, Bergwijn och Alli. Parrott verkar inte vara redo för spel, så detta är vad vi har att kasta in. Gedson, Lamela och Sessegnon är väl de som konkurrerar om mittfältsplatserna.

Hur kommer det gå? Tja, det blir ju inte lätt. Men om vi inte gör självmål eller på annat sätt ger bort mål så har vi nog en ganska bra chans på hemmaplan. Vi kommer skapa chanser, vi måste bara sätta dom också. Jag tror på seger med 2-1. Nu kör vi!

COYS!

Christian Berg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*