Inför Aston Villa – Tottenham

Efter ett vinteruppehåll på hela elva dagar så är det nu dags att knyta fotbollsskorna igen. Men även om det inte spelats någon fotboll den senaste veckan så har spelarna gjort sitt bästa för att uppdatera oss vanliga genom deras sociala medier. Ryan Sessegnon har hängt med en Lukaku look-a-like, Eric Dier har besökt (av vad det såg ut på bilderna) Mars, samtidigt som Dele Alli har hånat både asiater och Coronaviruset. Det sistnämnda tror jag inte att någon har missat och även om Dele både raderat videon och bett om ursäkt, så är han i dagsläget under utredning av FA. Om det kommer sluta med böter eller avstängning är i skrivande stund oklart, men oavsett vilket så kan vi nog alla konstatera att detta inte var den smartaste videon att skicka på snapchat.

José Mourinho utnyttjade semestern med att gå till frisören men även scouta vår kommande motståndare i Champions League – RB Leipzig. Samtidigt öppnade Mourinho upp om framtiden, om hur mycket han ser fram emot nästkommande säsong, när han haft en riktig försäsong där han får tid att implementera sina taktiska idéer fullt ut. 

Skadeläget ser bättre ut än på länge. Under onsdagen publicerade Sissoko en tweet med orden “No pain, no gain. I will be back soon”, vilket förhoppningsvis betyder att rehaben går bättre än planerat. Ben Davies har spenderat semestern med att bygga muskler och ska vara tillbaka i full träning. Våra argentinare Lo Celso och Lamela som missade matchen mot Southampton är fortsatt tveksamma för match nu till helgen. Min gissning är att båda två vilas som en säkerhetsåtgärd för att eventuellt kunna spela mot Leipzig istället. Kring Harry Kane, så finns det dessvärre inga positiva nyheter utan snarare rapporter om att indikerar på att även EM till sommaren är i fara. I övrigt så ska alla spelare vara redo för match.

Kikar vi på en eventuell startelva så beror det såklart på vilken uppställning Mourinho väljer den här matchen. Blir det en 4-2-3-1 eller en 4-3-3 som i matchen mot Southampton? Personligen så tror jag att uppställningen står och faller med Ndombele. Med Ndombele i startelvan så krävs det en bollvinnande mittfältare vid sidan som kan täcka upp det defensiva arbetet som Ndombele inte alltid tar. Då Tottenham spelar med en slags 3-2-5-uppställning i anfallet så behöver ofta en mittfältare täcka upp för Aurier på högerkanten när laget tappat boll, vilket leder till att det blir väldigt tomt i mitten. Det blir för offensivt balanserat helt enkelt.

I en 4-3-3 uppställning så får Ndombele istället en friare roll, där det dessutom finns plats för en Dier i startelvan där han endast ska agera som städgumma framför backlinjen. Det ger en bättre balans i försvaret, men samtidigt så måste man då plocka bort en offensiv pjäs. Det är en svår ekvation att lösa och självklart kan man justera balansen beroende på motståndare. I vilket fall som helst så har Ndombele kvalitéter som ingen annan spelare i Tottenhams trupp, vilket gör att vi (enligt mig) måste försöka att bygga laget kring honom.

Startelvan om jag hade fått bestämma: 4-3-3

Lloris

Aurier – Alderweireld – Sanchez – Tanganga

Winks – Dier – Ndombele

Dele – Son – Bergvijn

Nu satsar vi på tre poäng och ger oss möjlighet att spela oss förbi Chelsea i tabellen nästa helg!

COYS!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.