Tottenham – Southampton 3-2

Omspel i FA-cupen efter 1-1 borta.

Matchen började på bästa sätt för Spurs eftersom man i den tolfte minuten tog ledningen efter att bortalagets Jack Stephens varit olycklig och styrt in bollen i eget mål.

Gästerna skulle dock komma tillbaka och tio minuter innan pausvilan kom kvitteringen genom Shane Long.

Ett oavgjort resultat hade inneburit förlängning, men båda lagen ville avgöra. Med 20 minuter kvar att spela gjorde Southampton 1-2 genom lagets skyttekung Danny Ings, som hittills öst in 14 mål i Premier League den här säsongen.

Tottenham var i det här läget tvungna att göra minst ett mål för att inte vara utslagna. Med tolv minuter kvar av ordinarie tid ledde fortfarande Saints matchen. Då klev Lucas Moura fram och placerade 2-2 vid målvakten Angus Gunns högra stolpe, efter fint väggspel.

Stor syndabock för Southampton blev just samme Gunn, då han fällde en framrusande Heung-Min Son i straffområdet. Sydkoreanen tog själv hand om straffsparken och placerade in 3-2 i samma hörn som Moura.

Målet, som kom till i 87e minuten, blev matchens sista. Nu väntar Norwich för Tottenham i FA-cupens femte rond.

I övrigt kan noteras att bortalagets James Word-Prowse kolliderade med Ryan Sessegnon i slutet av första halvleken. Den 25-årige mittfältaren vred sig i plågor och fick behandlas med syrgas på planen. Förhoppningsvis ingen allvarlig skada ändå, Sessegnons dobbar skar upp ett elakt sår men med bra läkkött ska Word-Prowse snart kunna vara tillbaka.

COYS!

Vid pennan

/Tomas Jansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*