Inför Tottenham – Manchester City

Inför Tottenham – Manchester City

Inför denna match slängs jag mellan två helt motställda tankeinställningar. I vissa stunder hoppas jag enbart på att vi lyckas hålla siffrorna nere; vi har, som alla vid detta lag vet, haft problem mot egentligen oavsett vilket motstånd vi ställts mot denna säsong, och detta Manchester City är inte vilket motstånd som helst. City har fått tillbaka mer eller mindre alla sina spelare från skador, med enstaka frågetecken angående matchformen på Leroy Sané och Aymeric Laporte. Aguero har hittat målformen i Citys frontlinje och det känns ju som att han mer eller mindre alltid målar när Tottenham möter City. 

Sådär ja, nu har skepticismen fått sitt utrymme. Negativiteten och till viss del även logiken, baserat på säsongens resultat, har uttryckts och tillsammans målar de upp ett dystert porträtt som skriker slutresultat 0-3. 

MEN, trots allt detta har jag en delvis oförklarligt bra magkänsla. Januarifönstret har i mina ögon varit bra. Jag vet, jag vet, vi hade behövt få in en anfallare men om man istället fokuserar på vad som har inträffat istället för vad som uteblivit så kan vi se att vi har bantat truppen och blivit av med spelare som försvårat lagbygget och lagandan(läs Danny Rose och Christian Eriksen), vi har kontrakterat Giovani Lo Celso som har sett fullständigt fenomenal ut de senaste matcherna, och vi har fått in en av Nederländernas största talanger i Steven Bergwijn. Jag vet om att det finns supportar som inte håller med men jag anser att januarifönstret kan bli den positiva vindpusten som behövs för att påbörja läkeprocessen för Tottenham. Mourinho verkar också på gott humör, han var i toppform på presskonferensen där han agerade både coach och journalist(rekommenderar att se klippet om ni missat detta). Under presskonferensen indikerade han också att Bergwijn troligtvis kommer att debutera redan mot Manchester City. 

Fortsättningsvis hoppas jag att Son spelas i en mer central roll idag. Anledningen till att han varit väldigt gynnsam under Kanes tidigare skador är i mina ögon ett resultat av att Pochettino spelat honom som en djupledslöpande spets, istället för kantspringare. Mourinho har sett ut att föredra Lucas längst fram istället men jag tycker att Son är giftigare i den rollen och det skulle också vara ett sätt att få honom mer involverad i spelet än vad han varit de senaste matcherna då han blivit isolerad på en kant. Pålitliga The Guardian har satt upp Lucas-Son-Bergwijn som den troliga fronttrion får Spurs och detta skulle vara spännande, men det känns kanske aningen naivt att förvänta sig en Bergwijn-start direkt. Bakom dessa tre är Lo Celso given, och vi kommer antagligen även få se Alli och Winks på mittfältet om man tar i beaktning vad Mourinho föredragit de senaste matcherna. Ndombele är tillbaka från sin skada och jag skulle faktiskt hellre se honom på plan från start idag istället för Dele Alli och att man då spelar mer 4-3-3 än 4-2-3-1. Alli har sett trög ut under mer eller mindre hela säsongen, men han har dock en fallenhet för att göra bra ifrån sig i de stora matcherna. Backlinjen lär bestå av Aurier-Sanchez-Toby-Tanganga och det är väl mer eller mindre det bästa vi har just nu. Det är viktigare att Mourinho sätter en kontinuerlig backlinje att att den laboreras med inför varje match. Jag skulle egentligen hellre vilja se Sessengon istället för Aurier men med kontinuiteten i åtanke är det en backlinje jag skulle acceptera. 

En annan aspekt som bör nämnas, som har kommit lite mer i skymundan än vad den brukar, är att denna matchen innebär Mourinho vs Guardiola, vilket jag också har en ganska bra magkänsla över. Mourinho vill självklart ha revansch och kommer se till att ha en plan för detta, medan City börjar så smått skifta fokus mot Champions League då de mer eller mindre inte har något att spela för i ligan längre. Det var dock ingen hård tongång i presskonferensen inför matchen då Mourinho hellre belyste att han och Guardiola faktiskt jobbat tillsammans i Barcelona under 4 år. Fotbollen ska vara i fokus. 

En sista tanke som ingjuter någon form av positivitet inför kvällens drabbning är faktumet att Tottenham och Mourinho i synnerhet alltid gör sig bättre som underdogs. Vågar vi hoppas på vinst ikväll? Vid tre pinnar ligger vi bara 4 poäng bakom fjärdeplatsen. COYS!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*