Middlesbrough – Tottenham 1-1

I en match där rotering uteblev och med en stark startelva skulle årets första cupmatch egentligen bara spelas av. Som vanligt i cupsammanhang  klarar inte Spurs av att slå ett lag från de lägre serierna, ett lag som gjorde allt de kunde idag. Frågan kvarstår, hur mår egentligen Tottenham 2020?

Willi Railo känner de flesta till som följt toppfotbollen längre bak än det senaste decenniet. Den världsberömda psykologen som hjälpte b.la. Svennis med spelare som tappat gnistan. Han skulle definitivt behövas i Spurs just nu för spelarna verkar vara helt under isen i vissa moment.

Matchen först.

Som man kunde tänka sig startade Middlesbrough starkt just utav ren motivation att möte ett lag från högsta ligan. Just att Woodgate och Keane coachar hemmalaget tror jag spädde på motivationen. Det är intressant att i framtiden se vad de två herrarna kan göra med ett Boro som inte hittat rätt sedan degraderingen från Premier League och om de någon gång i framtiden kan anses vara på tur för Spurs. Detta då det ser ut att ligga i tiden att anställa gamla spelare. Roligt är att både Keane och Woodgate fanns på planen sist Spurs vann en cuptitel (2008).

Spurs såg håglösa ut i sitt spel och bollen transporterades mycket i sidled första halvtimmen. Sista kvarten av halvleken började de hitta vissa kombinationer men det räckte in alls. Snabbt in i andra halvleken så tappar Moura bollen, Alli går in helhjärtat och en långboll senare så gör Boro 1-0.  Mourinhos misstag här är att ha Dier tilslsammans med Toby på mittbacken. De känner inte varandra lika bra samt att Dier (som gör en fruktansvärt svag säsong) drog sig mot höger för mycket för att täcka upp för Aurer som gick på offensiva utflykter ofta.

Inget såg ut att stämma för dagen och ett tag kände jag att det vore skönt med en förlust för att ställa om i ligaspelet. Men Mourinho ställde upp med ett starkt lag för att han vill ha en titel och bytte ut Winks och Sessegnon som båda hade en mindre bra dag och satte in Lo Celso och Lamela. Det medförde inte för mycket offensiv då Celso inte kommit in i tempot än och Lamela visar mer hjärta än kunskap. Men det bidrog till att Eriksen kunde falla ner något och få mer boll samt att Moura fick mer utrymme för löpningar. Han var den bästa spelaren i Spurs denna dag och att han nickade in 1-1 var inte mer än rätt, och han var nära flera gånger på att ordna ledningen till Spurs.

Men matchen slutar 1-1 och ger ytterligare en match i schemat och det kan vara det sämsta för laget i långa loppet. Mourinho vill ha denna titeln men kan tvingas rotera i returmatchen och jag tycker verkligen han ska göra det, oberoende på om han värvar in någon som behöver matcher i tröjan.

Tillbaka till truppen nu. Jag trodde att Mourinho kunde ”skrämma” upp några av spelarna till att prestera bättre och visst, Alli, Aurer och Moura har tagit ett litet kliv framåt men som trupp ser det inte bättre ut än innan tränarbytet. Något måste hända och en Eriksen till Inter kanske skulle skaka liv i truppen som då måste kliva fram? Givet är att tappet av Kane blir kännbart om vi inte lyckas ersätta honom temporärt under skadan.

De som orkar läsa mina rapporter vet att jag alltid avslutar dem med frasen ”framtiden är liljevit” och även om Mourinho kan ordna en titel till oss i framtiden så ser jag inget just nu som gör att jag kan stå för spelet, spelarna och klubben till samma grad som under Pochettionos tid i klubben. Jag vill få tillbaka känslan jag hade angående klubben. Där har Mourinho lite att bevisa för en snart 34 årig supporter från Östgötaslätten.

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*