Inför Middlesbrough – Tottenham

Första helgen i januari är här och så även den klassiska FA-cupen. Efter ett allt för tight spelschema så klämmer man inte en cuphelg som inte är helt fel för roteringen hos lagen i högsta ligan. Men kommer Spurs verkligen rotera?

Efter ytterligare en slätstruken match som slutar i förlust och skador så går Spurs in i nya cupåret på söndagen. Middlesbrough (”Boro”) står för motståndet och Spurs ska åka till klassiska Riverside Stadium för att göra processen kort för Championshiplaget. Boro som harvar lite i ligan ligger verkligen i ingenmansland för tillfället med lika många poäng upp som ner till respektive streck och min känsla är att denna match är årets händelse för spelarna där.

Hur tänker Mourinho i detta läge då? Ett lag i balans och harmoni skulle rotera sönder startelvan och låta alla de viktiga spelarna vila. Jag tror inte så blir fallet. Mourinho vill ha en titel första säsongen i Spurs och FA-cupen är den mest realistiska. Därför tror jag att han startar med en stark startelva. Son är tillbaka från avstängning och kommer troligtvis starta på topp i Kanes frånvaro. Lite synd tycker jag då denna match skulle varit perfekt att testa en Troy Parrot för att låta honom få lite speltid innan det är dags för honom att hamna i lånekarusellen ett tag. Även de inhämtade lånespelarna som Spurs tog tillbaka under december skulle få en chans att imponera på Mourinho.

Det ska bli spännande att se hur spelarna tar till sig en inhemsk cupmatch nu efter den hektiska julen. Det är Silly tider och kontraktstider och det finns risk för att många spelare befinner sig någon annanstans i deras huvuden just nu. Det vore spännande om Mourinho väljer att rotera och se lite fler spelare då han inte under hösten skrikit om nya spelare direkt, men det känns som en titel är precis vad han vill ha under våren.

Den spelare som jag anser behöver mer speltid för att ta steget in i startelvan permanent är Sessegnon. Han har så mycket kapacitet att han måste få upp matchtempo. Jag hoppas även att Mourinho ser Walker-Peters talang snart.

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*