Southampton – Tottenham 1-0

Säsongens sämsta match? Fullt möjligt. I rapporten inför match konstaterade jag att vi haft det väldigt tufft i första halvlek i mer eller mindre varje match under säsongen. I denna match var det dock tufft rakt igenom matchen. Fast, tufft kanske egentligen inte är rätt ord. Southampton gör ingen jättematch, de går inte upp högt i press och springer ner Tottenham. Det är istället Tottenham själva som är hindret i dagens match. Noll energi, noll rörelse, noll vilja, fullt med alibi-aktioner. Till råga på detta går, enligt mig, lagets två viktigaste spelare i detta skede sönder(Son förtjänar också att räknas med här). Kane fick problem med baksida lår och Ndombele blir skadad igen. Den sistnämnda måste vi examinera lite närmare. Klubbens dyraste värvning, har sett bra ut när han väl har spelat, men är mannen gjord av glas eller vad är det frågan om. Det bästa scenariot som dock också är aningen naivt är att det är en tuff övergångsperiod för kroppen att gå från Ligue 1 till PL, och att hans skador är en produkt av detta och därför bara en fas. De två enormt mycket mörkare alternativen är att det handlar om hans mentala inställning och fighting-spirit. Självklart ska man inte spela skadad men det finns möjligtvis en liten gråzon för saker som faktiskt går att spela vidare med. Det andra dystra alternativet är att han helt enkelt är extremt skadebenägen, och isåfall kan man ju fundera över om Tottenham haft detta i åtanke när man lade närmare 630 miljoner SEK på honom? 

Jag tror inte att någon är i behov av en mer dyster analys av matchen, jag tror att alla känner mer eller mindre samma tomhet såhär ett par timmar efter besvikelsen, så jag tycker därför inte det är värt att sätta fler ord på den negativa trenden, och debatten angående om Pochettino borde fått stanna och att Mourinho är fel vill jag inte heller gå in på. Jag tänker istället att jag kan försöka stapla upp ett gäng aspekter och tankar som kan agera som ljusglimtar i mörkret, oavsett hur blåögt naiva de kan låta.

  • Mourinho har ännu inte fått chansen att riktigt sätta sin prägel på laget. Jag lever på hoppet att nästa säsong kommer att se betydligt bättre ut efter en hel försäsong med Mourinho
  • Vi har en ok lottning i CL och vi vet ju sedan förra säsongen att ligaform och slutspel i CL kan ha extremt olika skepnader.
  • Vårt bedrövliga spel kanske får Daniel Levy att öppna plånboken bredare än först tänkt, det är en hård smäll för honom att gå miste om CL-pengarna, speciellt med Mourinhos jättelön. 
  • Det är 10 dagar tills nästa PL-match, en välbehövlig paus kanske? Vi behöver ju inte tänka på vilket motstånd som väntar.
  • Arsenal går ännu sämre.

Det går tvärsäkert att konstatera att det stundtals är kämpigt att vara Tottenham-anhängare men det går också att konstatera att vi älskar det, trots motgångar och motvind. 

Håll modet uppe. Up The Spurs. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*