Tottenham-Brighton 2-1, Boxing Day 2019

Före matchen ser vi en ledsen Mourinho intervjuas i spelargången. Hans 12-åriga hund, som var som en familjemedlem, gick bort på juldagen. Vi känner medlidande med honom. Vi minns också den olycksaliga matchen i Brighton i oktober, då Lloris bröt armen och Brighton vann med 3-0. Nu ska revansch utkrävas!

Vi som sedan såg matchen kunde notera en första halvlek som innebar sedvanliga prövningar hos oss hemmasupportrar. Inte mycket kreativt hände. Bortsett från det av VAR bortdömda målet av Harry Kane. Någon millimeter offside tydligen. Såg annars ut som ett typiskt Harry Kane-mål, som han skämt bort oss med. Istället får Brighton en tveksam frispark och Winks blir varnad efter 36 minuter. På frisparken når Webster högst och 0-1 är ett faktum. Ett resultat som står sig halvleken ut. Bollinnehav 56-44 i första.

Efter vår mediokra första halvlek, förväntade man sig nästan byten direkt. Ändå är det samma elva som startar andra. Efter bra förarbete av Moura kan Kane göra 1-1 på egen retur efter 52 minuter. Mourinho vädrar tre poäng och ber Lo Celso och Eriksen att värma upp. Sessegnon får ge plats för Lo Celso i 56e. Spelet ser helt plötsligt bättre ut. Eriksen får komma in i 68e istället för Winks. Nu har vi ännu mer kreativitet på planen, vilket resulterar i ett drömmål av Alli i 72a. 2-1! Läckert förarbete av Eriksen och Aurier. Tre poäng ska nu säkras genom att Moura byts ut mot Dier i 76e. Tyvärr blir Sissoko varnad i 84e, vilket innebär att han är avstängd nästa match mot Norwich. Bollinnehav en bit in i andra 61-39.

Matchen slutar 2-1 och tre viktiga poäng är därmed bärgade. Bäst i Spurs tycker jag Aurier, Kane, Lo Celso och Sissoko är. I Brighton utmärker sig Bernardo och Mooy.

Efter matchen intervjuas Mourinho. Han berömmer då sina spelare, som tar ut sig för laget och som enligt Mourinho dessutom är fina medmänniskor. Han tar Lamela som exempel, som efter lång skadefrånvaro och endast två träningar med laget säger sig vara redo att hjälpa till. Vad det än må vara. Han fick därmed plats på bänken idag. Mourinho nämner också Kane, som inte nöjer sig med att göra mål, utan alltid gör ett fullgott arbete för laget. Så även idag. Mourinho älskar spelare som är utmattade när matchen är slut och som har offrat sig för laget. Förutom Kane nämner han Sissoko och Alli som exempel på detta. Han verkar med andra ord nöjd med den spelartrupp han har till förfogande.

COYS!

Vid pennan

Tomas Jansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*