Inför Tottenham – Chelsea

Tiden går snabbt när man har roligt. José Mourinho har i skrivande stund varit head coach för Tottenham i exakt en månad och det går väl inte säga annat än att det har varit väldigt händelserikt. Sju matcher, fem segrar, med 19 mål framåt och nio mål bakåt. Det har med andra ord inte varit en parkerad buss som många oroade sig för.

Man ska självklart inte dra för stora växlar, då en ny tränare nästan alltid får en positiv effekt på ett lag. Men från att säsongen kändes slut för en månad sedan så spelar vi nu på söndag en match, där en seger innebär att laget avancerar upp till en fjärdeplats.

Samtidigt som Tottenhams form har varit uppåtstigande så har Chelseas, som idag innehar fjärdeplatsen, varit precis det motsatta. Fyra förluster på de fem senaste ligamatcherna inklusive förlusten mot formsvaga Bournemouth senast på Stamford Bridge. Smekmånaden för Lampards ungdomar är med andra ord över.

Läget i Tottenham är däremot bättre än på länge. Förutom de positiva resultaten så känns spelarna gladare än på länge och för att styrka den positiva stämningen så fick vi under fredagsförmiddagen det fantastiska beskedet att Toby Alderweireld har förlängt sitt kontrakt till 2023. Förutom att det såklart är bra rent sportsligt att behålla Toby, så ger det känslan att spelarna tror på Mourinho och hans chanser till att leda Tottenham till stora framgångar de kommande åren. 

Skadeläget är hyfsat oförändrat. Ndombélé och Vorm ska ha “late fitness test” medan Lloris, Davies och Lamela definitivt är borta. Startelvan bör därför bli densamma som mot Wolverhampton förra helgen.

Förutsättningarna är som sagt enkla. Seger, och vi får fira jul på Champions League-plats. Det är allt jag önskar mig för att få fira en fröjdefull jul.

COYS!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*