Bayern Munchen – Tottenham 3-1

Precis som förväntat så gjorde Tottenham en hel del ändringar i startelvan inför den ”betydelselösa” bortamatchen mot Bayern Munchen. Inte mindre än sex nya spelare fick chansen från start jämfört med helgens match mot Burnley. Rose, Foyth, KWP, Lo Celso, Eriksen och Sessegnon fick alla en möjlighet att visa vad dom går för. Bayern ställde upp med ett mer ordinarie lag, som tur var vilades Lewandovski men i övrigt kändes laget mer ordinarie än Tottenham. Detta skulle även visa sig ute på planen.

Första halvlek hinner knappt börja innan man kan lista ut Bayerns matchplan. Ut med bollen på Tottenhamns högerkant och så utmana där. Kingsley Coman i Bayern fick snabbt övertag på stackars KWP och redan efter ca en minut kunde faktiskt Bayern tagit ledningen. Man forsar fram gång på och kommer till farliga lägen. Så i den fjortonde minuten kommer också 1-0 genom just nämnda Coman. Här och nu känns det knappt som om vi varit på offensiv planhalva ännu. Men som en blixt från klar himmel får vi till en bra kontring och Sessegnon avslutar fint och vi har helt plötsligt 1-1. Knappast välförtjänt, men vem bryr sig om sådant? Här kommer också vår bästa period i matchen. Mycket tack vare att Coman som haft lekstuga hittills tvingas byta pga skada, men även tack vare att vi faktiskt lyckas få tag i bollen några gånger. Vi borde faktiskt tagit ledningen med 2-1 när vi kontrar oss fram till ett tre mot en läge, men Sissokos ”inlägg” är så uselt att jag lovar att jag trots obefintlig högerfot gjort det bättre. Istället är det Bayern som tar ledningen precis innan pausen genom inbytte Thomas Muller. Än en gång kaos i vårt straffområde och Muller kan enkelt skicka in 2-1.

Andra halvlek känns mest som en träningsmatch. Inget vidare tempo, inget särskilt bra spel från något håll. Den enda som verkligen verkar vilja något är Couthino. Han kämpar, dribblar och skjuter på alla bollar han får tag i. Till sist får han utdelning när vårt försvar låter honom lägga bollen tillrätta och han placerar in 3-1. Absolut inte oförtjänt. Om vi hade svårt att skapa chanser i första halvlek så är det ingenting mot vad vi har i den andra. Vi skapar verkligen ingenting förrän i matchens sista minut då inbytta Son kommer helt fri, men han kan inte överlista Neuer i Bayerns mål. Matchen slutar 3-1 och det ska nog vi vara mest nöjda med.

Så till spelarna som fick chansen av Mourinho:

Danny Rose: Något har ju hänt med Rose, det finns ingen glöd kvar känns det som. Ingen usel insats, men inte alls den Rose vi vill se. Inte ens en farlig glidtackling bjöds vi på och det säger väl det mesta.

Juan Foyth: Enligt mig en stabil insats. Stod upp bra och krigade fint. En del vågade dribblingar, men så länge det funkar gillar man det. Förtjänar definitivt fler chanser.

Kyle Walker-Peters: Hade en mardrömskväll. Coman hade lekstuga så länge han spelade. Är inte redo för spel på den här nivån. Till hans försvar ska sägas att han hade ingen hjälp defensivt av Lo Celso utan hamnade ofta i svåra lägen. Sen är det inte helt lätt att matchotränad komma in och möta Bayern.

Ryan Sessegnon: Ett fint mål och en helt ok insats. Visade upp en härlig snabbhet flera gånger. Dock lite blyg i närkampsspelet och när han skulle utmana. Men spelade med all säkerhet till sig fler chanser.

Christian Eriksen: Här behövs det väl inte säga så mycket. Han springer fortfarande mycket på planen, men är alltid en sekund för sen till situationerna. Uppenbart att han har huvudet någon annanstans. Men det är sorgligt att se en av ligans bästa spelare vara så blek.

Lo Celso: Spelade på en lite ovan position vilket märktes. Blev genast lite farligare när han sökte sig in i planen. Erbjud tyvärr KWP väldigt lite hjälp i defensiven. Inget vidare insats, men syns att det finns kvalite i honom.

Måste tillägga också, stackars Lucas. Han är ingen anfallare och definitivt inte i en sådan här match. Hans jobb var tröstlöst under tiden han spelade.

Precis som det stod klart innan matchen så slutar vi tvåa i gruppen. I nästa omgång kan vi lottas mot Juventus, PSG, Barcelona, RB Leipzig och Valencia. Svåra lag men om vi undviker Barcelona och PSG har vi hyfsade chanser att krångla oss vidare.

Nu laddar vi om inför söndagens match mot Wolves.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*