Musikhjälpen: Skänk en slant till THSSs bössa i kampen mot sexuellt våld

En fantastiskt fin och härlig tradition i Sverige är ”Musikhjälpen”.

Sveriges Radios initiativ där man en vecka i december varje år besöker en svensk stad och sänder live en hel vecka. Med allt från liveband, gästartister, show och mer där till skramlar man samtidigt pengar till en på förhand bestämd orsak.

I år fokuserar man på att skramla pengar till kampanjen man kallar ”sex är inget vapen” som fokuserar på att motarbeta våldtäkter, tvångsgiftemål och bidragen till Musikhjälpen kan bland annat gå till fysisk och psykisk vård för överlevare, till hjälp att driva rättsprocesser och möjlighet till utbildning för att undvika en framtid i fattigdom och utsatthet.

Pengarna kan även gå till att skapa säkra platser i osäkra miljöer, till exempel belysning och lås på toaletter i flyktingläger.

En viktig del är också att stötta det förebyggande arbetet för att förändra de negativa normer och attityder som ligger till grund för sexuellt våld.

Med det sagt, vill ni skänka en valfri slant kan ni göra det i THSS egna årliga bössa som också är en fin tradition där vi årligen skramlat tusentals kronor årligen med hjälp av Spurs-fans från hela Sverige!

Skänk här https://musikhjalpen-prod.herokuapp.com/insamlingar/tottenham-hotspur-supporters-sweden?fbclid=IwAR0AXgxJxSRmF_V9EhexyHrA0Qo_zGbQQ7i2-qkLCXEbsrZJDZfhty7dRb0

Läs mer om Musikhjälpens viktiga arbete här https://sverigesradio.se/musikhjalpen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*