Det gick vägen men vägen dit var inte bra, våra tankar kring Spurs – Olympiakos

Innan alla glömt det i dimman från en 4-2 seger och för er som inte såg matchen, herre. Spurs match mot Olympiakos på Tottenham Hotspur Stadium började katastrofalt.

Men, låt oss börja med startelvan som ändå får bedömas som väldigt stark?

Gazzaniga, Aurier, Alderweireld, Sanchez, Rose, Dier, Winks, Dele, Son, Lucas, Kane (c).

På bänken fann vi Austin, Vertonghen, Sessegnon, Ndombele, Sissoko, Eriksen, Lo Celso.

Brandon Austin fick tyvärr inte chansen att sitta på bänken, han blev illamående och en annan ”youngster”-målvakt fick kliva in, Alfie Whiteman.

När väl matchen börjar så börjar det inte bra. Det går 6 minuter och sen har grekerna gjort 0-1 och tankarna börjar snurra i huvudet.

Är detta slutet på Mourinho-smekmånaden vi precis påbörjat?

Spurs-försvaret hänger inte med, en lös boll via Rose hittar till El Arabi och han avslutar. Blytung inledning.

Spurs ökar takten därefter och försöker hitta tillbaka och Son visar bra form, Winks med ett bra läge likaså, Kane försöker även han.

Med mer Spurs så tror man att det ska bli lite mål i rätt riktning.

Sanchez räddar oss från 0-2 men samma minut lite senare bara så slår Rúben Semedo till, hörna in i boxen och stök följt av mål.

Blytung inledning samt fortsättnin. Klockan på ’19 minuter in.

Spurs försöker hitta ett spel och samband i allt men efter 29 minuter sker det som inte brukar ske i Spurs. José Mourinho gör, hör och häpna, ett byte. Knappt en halvtimme in i matchen får Eric Dier kliva av, Christian Eriksen in.

Var det rättvist att ta ut Dier? Nä, och Mourinho sa det på presskonferensen efteråt – Det var inte lätt men något behövde hända för att vända matchbilden mot rätt håll. Rent krasst kunde Mourinho bytt ut vem som helst mot Eriksen, ingen hade en bra inledning denna match. Något som också Dele bekräftade efter matchen där han fullkomligt sågade både sin egna och lagets insats första halvtimmen.

Precis innan halvtid så blir det dock utdelning.

Meriah missar ett inlägg av Aurier och Dele kan hugga till, 1-2. Kontakt. Precis innan halvtid, ack så viktig timing på det målet. 0-2 i paus hade nog gjort andra halvlek extra svår.

I andra halvlek lägger Spurs äntligen i en till växel och det är Kane som slår till, 2-2. Lucas med ett fint förarbete på höger där han viker snett inåt bakåt och hittar Kane som trycker in den. South Stand exploderar. Knappt börjat andra halvlek och redan utdelning.

Spurs är ett annat lag här, det finns fart och tempo och alla som underpresterade i första halvlek har vaknat till.

Efter 61 minuter agerar Mourinho igen, han lyfter av Lucas och stoppar in Sissoko. Ett byte som är lite, om inte väldigt intressant! I jakten på en seger lyfter han av en snabb och farlig offensiv spelare mot Sissoko, en tung men halvsnabb mittfältare som lutar mer åt det defensiva arbetet än det offensiva.

10 minuter senare dock så har Spurs tagit ledningen, 3-2. Dele in i boxen via Son till Aurier av alla spelare på plan som sätter dit den!

Grekerna försöker styra upp läget och kastar ut Bouchalakis, in kommer Mathieu Valbuena.

Det hjälper dock inte, för Kane vill göra mål också. 4-2 kommer via en Eriksen-frispark som Kapten Kane nickar in.

Ndombele ersätter sen Dele och grekerna är aldrig riktigt nära efter 4-2 målet.

Vinsten innebär att Spurs är klara för avancemang till slutspelet i Champions League, en helt okej vardagskväll och premiärkväll på hemmastadion för José Mourinho.

Vad kan vi säga mer om detta?

• Var det befriande att se Spurs som lag agera tidigt med byte när ingenting fungerade bra första halvtimmen? Ja, det var magiskt. Det såg kanske inte bra ut för Dier och alla vet att hela laget underpresterade under första halvtimmen och Dier fick bli den som klev av.
  • Sissokos inhopp, defensiv tyngd som säkrade upp defensiven i jakten på 3-2 målet. Intressant byte som kändes som det funkade väldigt bra!
  • Dele, Kane, Lucas, Son. Kan vi ha dessa på plan samtidigt oftare? Ja, tack!
  • Eriksen. Han må ha ett kontrakt som löper ut och vi står här med Lo Celso men fan, han kan när han vill. No Eriksen? No party. Oftast. Inte jämnt som förr.