Inför Tottenham – Bournemouth

Nu när julen börjar lura runt hörnet trampar Premier League gasen i botten. Tottenham har den närmsta månaden 9 matcher, förvisso är en av matcherna en CL-match borta mot Bayern men den ska likväl spelas. Sen ska det tilläggas att det brukar dyka upp en FA-cupmatch strax efter nyår också. Närmast till hands är en hemmamatch mot Bournemouth. Det finns alltså väldigt mycket att se fram emot.

För det är väl lite så vindarna vänt i Tottenhamlägret? Från ångest till försiktig optimism? För mig är det så iaf. Jag ska tillsammans med familjen åka över och se matchen mot Burnley, men under hösten har jag blivit allt mindre sugen på att åka och titta på Tottenham. Man mår ju tillräckligt dåligt när man ser dom i tv-soffan, ska man behöva genomlida det på plats också? Sen kom kvällen när Poch fick lämna klubben. Då gick jag upp och sade till frun: Vi åker inte, jag vill verkligen inte åka och se Tottenham längre. Där och då var väl det som mörkast. Men som så många kloka säger, man måste slå i botten för att kunna ta fart uppåt igen. Nu en och en halv vecka senare är jag helt plötsligt riktigt sugen på att åka och se vårt älskade Tottenham igen. Mourinho har kommit in, han har tryckt på varenda knapp som finns för att blidka oss fans, han har sagt varenda floskel som finns att säga för att få oss att känna oss speciella, han är numera ”The Happy One” som ler och skojar med allt och alla, men framför allt så har han vunnit 2 raka fotbollsmatcher. Vilket allt i slutändan handlar om. Vinner Tottenham är jag också ”The Happy One”. Jag lever inte i fablernas värld och tror att detta kommer vara för evigt, vi har sett mönstret i tidigare klubbar som Mourinho tränat. Men jag är inte en mer nobel människa än att jag tänker njuta för så mycket jag kan medans det går bra. När mörkret kommer så får vi handskas med det då.

Hur är läget i truppen inför matchen? Lloris, Vorm, Davies och Lamela missar matchen pga av skador. I den kvartetten är Lamela närmast en comeback enligt hemsidan. Detta innebär att vi har samma trupp att plocka ur som senast mot Olympiakos. Frågan är hur Mourinho väljer att formera laget? Personligen tror jag inte på några större förändringar. Jag tror att Vertonghen ersätter Rose och att N´dombele erätter Dier. I övrigt tror jag på samma lag som senast. Personligen hade jag gärna sett Lo Celso få chansen istället för Lucas, men tror inte det kommer ske tyvärr.

Hos motståndarna Bournemouth är det ganska mörkt på skadefronten. Man har för tillfället flest skador i ligan enligt PsysioRoom med 10 skadade spelare. En del kan vara tillbaka till matchen mot oss, men det verkar väldigt osäkert. Man har även ganska dålig form, 1 vinst på sista fem matcherna och endast 3 gjorda mål. Då har man ändå haft ett ganska behagligt spelschema.

På våra senaste 4 hemmamatcher mot Bournemouth har vi 4 segrar och 13-0 i målskillnad. Vi förlorade förvissa borta i våras, men Bournemouth är ofta ett lag som passar oss bra att möta. Låt oss hoppas den trenden håller i sig.

Tyvärr tv-sänds inte matchen live i Sverige, man får istället hålla tillgodo med klassiska text-tv.

Visst tar vi vår tredje raka seger! 4-1 blir det. Kane gör 2, Son och Dele gör vars ett.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*