Inför Tottenham – Sheffield

Efter att ha tagit en ändå imponerande bortaseger mot Röda Stjärnan är det dags för Tottenham att försöka återfinna formen i ligan i vad som är sista matchen innan säsongens tredje landslagsuppehåll.

Fjolårets tvåa i Championship, Sheffield United, har haft en minst sagt imponerande inledning i deras comeback i Premier League. Lagets fyra vinster, fyra kryss och 16 poäng har dem just nu på en sjätteplats.

Senast Sheffield United och Tottenham möttes var 2015 på Bramall Lane, i en ligacupsemifinal där Christian Eriksen sent gjorde 2-2-målet som säkrade Tottenhams avancemang till en final på Wembley mot Chelsea, efter en 1-0-seger i första mötet på White Hart Lane.

Då spelade Sheffield United i League One, och mycket har hänt sedan dess. Laget från South Yorkshire fortsatte spela i tredjedivisionen innan man 2017 gick upp till Championship efter att ha skrapat ihop 100 poäng.

I första säsongen i andradivisionen slutade man på en tiondeplats, innan det blev succé säsongen 2018–2019 och uppflyttning till Premier League.

Tottenhams senaste match mot Röda Stjärnan i Champions League visade på ett sätt att det fortfarande finns något att bygga på, trots det hittills ytterst svaga spelet under säsongen. Röda Stjärnan hade innan onsdagens match inte släppt in fler än ett mål på sin hemmaarena i Europa-sammanhang på 72 matcher, och Spurs gick dit och smällde in fyra bollar.

Nyförvärven Tanguy Ndombélé, Giovani Lo Celso och Ryan Sessegnon såg väldigt bra ut, och många har efter matchen uttalat sig om att de två förstnämnda framåt måste starta, speciellt med tanke på formen på andra spelare.

Chris Wilder går in i lördagens match med endast ett frågetecken. John Egan klev av sent i Sheffield Uniteds senaste match mot Burnley efter att ”han inte mådde bra”, men ser ut att kunna komma till spel i helgen.

För Mauricio Pochettino och Tottenhams del saknas tre spelare. Jan Vertonghen och Erik Lamela har lårskador som håller de båda även borta från spel för sina landslag nästa vecka, medan Hugo Lloris opererade sig under veckan efter sin armbågsskada mot Brighton i oktober och förväntas vara tillbaka i spel i början av 2020.

Tre poäng är ett måste, men samtidigt ska inte Sheffield United tas för givet. Det är väldigt stabila bakåt, och vi har sett hur Pochettinos lag har haft svårt mot lag som vet hur de ska försvara.

Deras sjätteplats är inte på grund av tur, de har spelat på ett väldigt bra sätt. För Spurs del handlar det om nu om att fortsätta på onsdagens match och säkra vad som skulle vara enorma tre poäng. Hur som helst: COYS!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*