Inför Röda Stjärnan – Tottenham

Höstmörkret kryper på allt mer vilket även symboliserar Tottenhams form i detta nu. Man vill så gärna se ljuset någonstans, men istället blir det mörkare för varje dag som går. Jag har alltid varit en supporter som gjort allt för att se ljuspunkter och har, under denna säsong, flera gånger varit helt säker på att skutan har vänt. Nu är jag inte lika säker längre. Just nu ser jag en klubb i fritt fall rätt ned i det mittenträsk jag är uppvuxen med. Är det roliga slut nu?

En klen tröst i allt mörker är dock att det fortfarande finns en chans till avancemang i Champions League. Tottenham ligger, trots 7-2 förlusten mot Bayern München, på en andraplats och har allt i egna händer. Men då krävs det att vi börjar vinna på bortaplan. Kvar i spelschemat har vi två extremt starka hemmalag, där Röda Stjärnan är först ut på onsdag.

Förra året förlorade Liverpool en match i Champions League – borta mot Röda Stärnan. Även Napoli misslyckades med att ta hem alla tre poängen till Italien. Under denna och förra säsongen har Röda Stjärnan endast förlorat en match. Samtidigt är Tottenham Europas kanske sämsta bortalag just nu. Vi ska med andra ord inte räkna med en säker seger på onsdagskvällen, även om det senaste mötet slutade med 5-0 till Tottenham.

I skrivande stund är det fortfarande osäkert ifall Harry Kane har tillfrisknat från sin sjukdom, men ska vi ha en chans på tre poäng så ska Kane vara på planen. Kane har fått kritik den här säsongen, men även om han spelmässigt sett något sämre ut än vanligt så har han gjort 10 mål på 13 matcher denna säsong för Tottenham. Att han dessutom gjort det i ett krampaktigt Tottenham gör det desto mer imponerande. 

Hur startelvan kommer att se ut kommer jag inte att spekulera i. Oavsett vilka spelare som är på planen så vill jag se vilja och kärlek för klubbmärket. Vid en seger så finns det ändå någon slags chans på att den här säsongen kan räddas. Come On You Spurs! Ge mig ett halmstrå!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*