Everton – Tottenham

Efter en tung och svår förlust mot ett riktigt starkt motstånd förra omgången när Liverpool vann med 2-1 så är det även denna gång staden Liverpool som bjuder upp till dans.

Denna gång är det dock ett gäng likt Spurs som kanske önskat sig en bättre inledning på denna säsong.

Marco Silvas gäng har inte haft en drömstart och efter förlusten mot Brighton borta var det nog flera som börjar undrar om portugisen är rätt man för uppdraget för Goodison Park och Everton. Därefter slog man dock rätt bekvämt Watford med 2-0 i Cupen så just nu kanske man lugnat sig lite där.

Men, överlag har Everton inte imponerat. Man har värvat spelare, förstärkt och satsat och Silva har fått förväntningar därefter. Förväntningar som säger Europaplatser. Knacka på hos Top 6 och bli en stabil spelare där uppe.

Utmaningen för Silvas gäng är att vara stabila. Det är konstant blandning av förluster, vinster och oavgjorda resultat och det är ojämnt trots att motståndet ibland säger att Everton borde bara knipa tre poäng.

Brighton, Burnley, Sheffield United, Bournemouth. Förluster, rakt av. Inte riktigt den nivå Everton och Silva vill ha?

Inför söndagens match saknar hemmalaget Bernard och Gbamin.

Men, vi ska inte prata för mycket om Everton heller och dålig form samt resultat.

Spurs har inte haft någon dröminledning alls heller och förlusterna duggar lite väl tätt för Pochettinos spelare.

Liverpool-matchen i sig, vi var nära att nästan kanske knipa en poäng och nästan tre i vissa moment men annars? Vi var inte starka. Liverpool styrde matchen rakt av och det var tufft, slitsamt och brutalt.

En 2-1 förlust, 5-0 vinst mot ett svagt Röda Stjärnan, 1-1 mot Watford, 3-0 förlust mot Brighton, 2-7 förlust mot Bayern. Det är inte munter läsning!

Inför mötet med Everton, jag hoppas att vi går all-in. Vi kan inte satsa på defensiv och struktur längre. Det leder ingenstans och vi tjänar inget på det. Släpp lös Son, Kane och Lucas. Låt oss se mer av Ndombele och Lo Celso samt Sessegnon.

Något måste ske och vi behöver göra något annorlunda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*