Liverpool – Tottenham 2-1

LIVERPOOL vs TOTTENHAM

En klubb formad av Bill Shankly och förfinad av Bob Paisley möter klubben vars frö såddes av Arthur Rowe och formades, utvecklades och förfinades av Bill Nicholson.

Liverpools uppställning 4-3-3:

Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mané.

Bänken: Adrian, Milner, Keita, Gomez, Oxlaide-Chamberlain, Lallana, Origi.

Tottenhams uppställning 4-2-3-1:

Gazzaniga, Aurier, Alderweireld, Sanchez, Rose, Eriksen, Sissoko, Alli, Winks, Son, Kane.

Bänken: Austin, Vertonghen, Dier, Lo Celso, Moura, Ndombele, Davies.

I Spurs saknas Lamela, som skadats på träning inför matchen.

Domare är Anthony Taylor.

Matchen startar. Sissoko gör det bra på mittfältet, passar bollen till Son som bryter in och skjuter i ribban. På returen är Kane snabbt framme och nickar in 0-1. Detta efter 50 sekunder!

Därefter följer mittfältsspel till minut 14 då Robertson bryter in mot mål men Gazzaniga räddar. Aurier får en smäll mot knät i 15e men reser sig. Spurs spelar 4-5-1 i försvarsspelet. Liverpool för spelet, dock utan farliga målchanser. Salah avslutar i 21a men Gazzaniga räddar enkelt. Sissoko är stark på mittfältet och vinner dueller. Målchans för Spurs i 24e efter mycket fint anfall. Imponerande försvarsspel så här långt. Dubbelräddning av Gazzaniga i 27e. Farlig nick efter frispark i 29e men härlig räddning av Gazzaniga. Jätteräddning igen i 30e. Mané fri i 31a men nickar utanför. Sissoko övertänd och blir varnad i 36e . Rose får gult kort efter våldsam satsning i 37e och är därmed avstängd i nästa omgång. Mané får en tveksam frispark 41a, som tur är resulterar den inte.

Tack vare Gazzaniga och bra försvarsarbete leder vi med 0-1 i halvtid.

Andra halvlek startar. Eriksen ger bort varenda boll. Bra räddning av Gazzaniga på nick i 48e som sedan skickar upp bollen till Son som skjuter i ribban. Spurs bästa chans sedan ledningsmålet. Lovren varnad i 50e. Henderson kvitterar i 52a då Rose kommer fel och får ta på sig målet. 1-1. Efter 55 minuter 15-5 i avslut och 9-1 på mål. Nära 2-1 i 57e. Liverpool tar över mer och mer. Tottenham gör sitt första byte i 63e, då Winks går ut och Ndombele kommer in. Alexander-Arnold varnad i 64e. Bollinnehav efter 66 minuters spel, 76-24, passningar 509-164. Talar sitt tydliga språk. 6-0 i hörnor efter 69 minuter. Tottenham sticker ändå upp i 71a, men alldeles för sällan. Ndombele varnad i 72a. Efter en tilltrasslad situation i Tottenhams straffområde tilldöms Liverpool straff i 74e. Aurier fäller Mané. Salah sätter den säkert, 2-1. Liverpool har vänt matchen. Salah får känningar i vänster fot och byts ut mot Gomez i 85e. Tottenham byter ut Eriksen mot Lo Celso i 88e. Lo Celso gjorde 16 mål i spanska ligan förra säsongen. Rose bryter in i 89e men tappar balansen och skottet blir vint och skevt. Domare Taylor lägger till 4 minuter. Milner fäller Moura och får ett gult kort i 91a. Bra Spursanfall i 92a som avslutas med skott från Son. Firmino ut – Origi in i 93e. Gazzaniga sprintar upp i Liverpools straffområde på hörna i 94e, men utan resultat. Taylor blåser av matchen, som slutar 2-1 till Liverpool. Med lite tur hade vi kunnat få med oss en poäng, men Liverpool var numret större.

Betyg på Spursspelarna:

Gazzaniga 9, Aurier 4, Alderweireld 8, Sanchez 8, Rose 5, Winks 6, Sissoko 8, Eriksen 4, Alli 6, Son 7, Kane 7, Ndombele 6. Moura och Lo Celso spelade för kort tid för att betygsättas.

Tottenhams närmaste PL-matcher: Everton (A) Sheffield United (H)
West Ham United (A)
Bournemouth (H)
Manchester Utd (A)
Burnley (H)

COYS!

/ Tomas Jansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*