Inför Liverpool – Tottenham 27/10

Den senaste tiden har inneburit en prövningarnas tid för oss Spursfans.

Bottennappen mot Bayern München och Brighton följdes upp med en tveksam insats hemma mot Watford. En match som undertecknad hade förmånen att se live på vår nya fantastiska arena.

Sedan kom ju urladdningen mot Röda Stjärnan i Champions League. Vad betyder den? Var det vändningen vi såg? Det är svårt att veta vilka växlar vi ska dra av den segern. Det såg onekligen bättre ut.

Nu ställs vi mot ett obesegrat Liverpool på Anfield. Åtta vinster och en oavgjord. Svårare bortamatch i Premier League går inte att hitta. Ingen förväntar sig att Tottenham ska vinna, knappast ens ta poäng. Kanske just därför vi ska se vår chans att skrälla?

Det ska bli ytterst intressant att se hur Pochettino formerar laget inför denna svåra bortamatch.

Lite framtidsspekulationer:

Enligt Daily Mail planerar Tottenham att förstärka truppen ytterligare när transferfönstret öppnar i januari.

Pochettino visar intresse för i synnerhet tre spelare, enligt tidningen.

Det handlar om ytterbackarna Max Aarons och Nathan Ferguson, båda 19 år, som tillhör Norwich respektive West Bromwich. Men också mittfältaren Bruno Fernandes. 25-åringen var aktuell redan i somras men Tottenham kunde inte komma överens med Sporting Lissabon. Återstår att se om förhandlingarna går bättre i januari.

Enligt uppgift kommer Spurs dessutom vara öppna för att sälja Serge Aurier, Christian Eriksen, Victor Wanyama, Eric Dier och Danny Rose i januari. Slutligen är framtiden osäker för Toby Alderweireld och Jan Vertonghen. Båda sitter på utgående kontrakt.

Tiden lär visa om Daily Mail har rätt i sina spekulationer. I vilket fall får vi nog räkna med att truppen ser lite annorlunda ut när nästa transferfönster stänger.

Men som sagt, nu är det Liverpool borta som gäller. Det ska bli en ytterst intressant match. Hoppas vi har lärt oss läxan efter den senaste tidens tveksamma insatser. Låt oss gå för vinst!

COYS!

/Tomas Jansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*