Moussa Sissoko förlänger

Mitt i Spurs formsvacka som aldrig släpper taget riktigt så skickar Spurs och Pochettino en rätt tung och tydlig signal till fans, spelare och alla inom klubben. Sissoko har förlängt sitt kontrakt med hela fyra år.

Det nya avtalet sträcker sig således till 2023.

Men, vad är speciellt med detta avtal? Spurs förlänger ju väldigt ofta och kommer från en period där vi tag innan nya arenan förlängde med nästan alla spelare kändes det som.

Det som är speciellt nu – Det är att Spurs förlänger med en 30 år gammal Moussa Sissoko. Är detta en del av ett spel? För Sissoko, han är värd ett nytt kontrakt. Hans återhämtning och comeback samt framför allt, återuppståndelse efter första säsongen i klubben är helt enkelt massiv.

Men, fyra år. 30 år gammal. Är detta en bricka i ett spel som är större än just Spurs relation med Sissoko?

Spurs är en speciell situation där vi har ett antal spelare i liknande åldrar som Hugo Lloris (32), Jan Vertonghen (32), Toby Alderweireld (30), Danny Rose (29).

Just det belgiska backparet är extra intressant här då deras kontrakt löper ut till sommaren nästa år. Likaså Eriksens kontrakt är ju även det i hetluften.

Om vi skall spekulera – Det känns som Spurs skickar en tydlig signal här. Stå upp för truppen, klubben och supportrarna och klubben (Poch, Levy) kommer ge tillbaka. Som man gjort med all rätt i fallet Sissoko.

Hur som helst – Stort grattis till Sissoko, välförtjänt och en ledare som vi verkligen behöver på planen i denna nuvarande form.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*