Inför Brighton – Tottenham

Konsten att bryta ihop och komma igen. En förmåga man som Tottenhamsupporter genom åren, motvilligt fått utveckla. Men för egen del så var det länge sedan det kändes så här tungt att försöka blicka framåt för att hitta ljusglimtar.

De få spelare som faktiskt har uttalat sig i medierna i veckan har uttryckt hur viktigt det är att försöka stå enade och tillsammans för att vända den negativa trenden. Det kan låta som en väldigt enkel lösning, men ibland är den mest basala idén också den bästa.

Men frågan är då hur enade alla spelare egentligen är. På sociala medier har det de senaste veckorna florerat det ena ryktet efter det andra, där mer eller mindre alla har känts fullkomligt osannolika. Men även om det inte finns någon sanning i just dessa rykten, så spär det på myten om en rejäl osämja i Tottenhams omklädningsrum.

Huruvida det är en osämja i omklädningsrummet eller inte, kan ingen annan än Pochettino och spelarna svara på. Men med tanke på alla kontraktstvister, petningar och dåliga resultat, så är känslan att det är något som inte står rätt till. 

Men alla som följer fotboll vet också hur snabbt det kan vända. Alla som följer Tottenham vet att allt nästan alltid vänder. Inget är konstant, vare sig det gäller positiva eller negativa trender. 

Det är en poäng upp till en fjärdeplats i ligan och Tottenham är fortfarande favorit att gå vidare från gruppen i Champions League. Lyckas Pochettino ena spelartruppen och börja prestera resultat igen, så finns det alla möjligheter att den här säsongen trots allt slutar positivt.

Inför matchen mot Brighton vill jag därför endast citera Mauricio Pochettino.

“Now it’s a moment to stay all together.”

Spelare. Tränare. Supportrar. Nu har vi brutit ihop. Nu kommer vi igen. Nu står vi enade. Nu vänder vi den här säsongen. Tillsammans!

COYS!

Mathias Wallmon

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*