Efter Olympiakos – Tottenham, 2-2

Inför matchen skrev vi att detta kunde bli en svår utmaning. Ett lag med mycket seniora spelare packat med erfarenhet mot ett Spurs på besök med en något oklar formkurva.

Det blev också en match med en del utmaningar.

Pochettino löste startelvans utmaningar med att sätta in Alderweireld som högerback samt sätta in Sanchez som högerback bredvid Vertonghen. Davies in för Rose, Ndombele och Winks som defensiva mittfältare med Lucas, Alli, Eriksen samt Kane framför. Lloris i målet.

Matchen har en stabil inledning men det är Olympiakos som har kommandot när matchens första riktiga chans uppstår efter 18 minuter. Guerrero, direktskott i fritt läge som Spurs inte hänger med på. Vänsterstolpen.

7 minuter senare svänger det åt andra hållet och Rocchi skall rensa bollen i ett Spurs-anfall men träffar benet på motspelaren i stället. Straffspark. Kane. Mål, 0-1. Kane och straffsparkar, trots missen mot Kosovo på landslagsuppehållet, vilken maskin han är från straffpunkten!

Efter en halvtimmesspel, 4 minuter efter straffen som gav ledning så är det Lucas Moura som är framme. Ett fantastiskt klassavslut, skott från strax utanför straffområdet, 2-0 till Spurs. Hur kan denne målfarlige brasilianare inte få mer speltid från start i ligan? Han trivs väl i Champions League.

Spelmässigt i första halvlek, det är inte direkt Crystal Palace-nivå på Spurs som vi såg i helgen innan denna match. Det är lite trögt, det är en del kvalitetsproblem här och där. Olympiakos är inte alls dåliga heller skall vi tillägga. Man kan sitt spel och är trygg i det och det är några chanser som är absolut farliga.

Kane lurar i vassen strax innan paus men hans försök stoppas, kunde varit en bra möjlighet till 3-0. Det går dock snabbt därefter och Valbuena är framme, han får för mycket yta och avslutar behärskat samt säkert, 1-2.

Kunde målet kommit vid ett sämre tillfälle? Nä, tveksamt. Precis innan paus.

Efter paus är Dele framme och gör mål – Linjedomaren säger dock tack men nej tack, offside. Dele håller inte med. Fortsatt 2-1 till Spurs.

Eländet tar vid därefter och fortsätter – Vertonghen tacklar klumpigt i straffområdet. Rocchi tar straffen som blir, 2-2. Klockan knappt på 54 minuter spelade.

I detta läge är Spurs i ett riktigt tufft läge. Man har med en del tur och lite flyt fått en 2-0 ledning som man sedan fått se knäckas fullständigt.

Det finns dock mycket tid kvar men Spurs spel är inte bra idag.

Det går för sakta, det är en för ojämn kvalité överlag.

Många vill nog prata om Eriksens insats ikväll men i ärlighetens namn är det hela laget som helhet samt flera individuella spelare om inte alla nästan som borde levererat mer jämnt.

Dele är nära 3-2, Lamela är nära 3-2 annars blir det aldrig riktigt, riktigt nära någon vinst.

Sissoko kommer in för Ndombele, vid en timme spelat. Vad Sissoko ska uträtta offensivt för Spurs som jagar en vinst, aningen oklart. Efter 73 minuter kommer Son in för Dele, Lamela ersätter nästan samtidigt Lucas.

Tre byten som jag personligen tycker är lite oklara. Pochettino vill säkra mittfältet och spelet med Sissoko troligtvis men i jakt på seger, varför lyfta av Dele och Lucas mot Son och Lamela? Lite mer risk borde vi kanske vågat där i alla fall ett av dessa byten?

Nä, det var verkligen ingen rolig kväll i Grekland och en tråkig start överlag på Champions League-resan. Det är lätt att man är orolig inför helgens kommande bortaresa mot Leicester!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*