Efter Leicester – Tottenham, 2-1

Vi kan spendera hela denna text om att prata om VAR och dess effekt på spelet.

Men – I ärlighetens namn. Vi vinner inte denna match för att vi inte fungerar optimalt som lag just nu. Serge Aurier gjorde 2-0 för Spurs. VAR sade nej, Leicester gör 1-1 och sen 2-1 som blir slutresultatet.

Vi kan säga att VAR förändrade matchbilden. Men, någonstans ur mitt perspektiv och min åsikt så är detta ytterligare bara en match som berättar att något inte riktigt stämmer i Spurs.

Men, låt oss prata om första halvlek. Leicester gör 1-0, det blir bortdömt offside med hjälp av VAR.

Eller – Låt oss börja med startelvan. Gazzaniga kommer in för Lloris då hans fru skulle föda barn när som helst. Aurier tillbaka efter att ha fått vila under bortamatchen i Grekland i onsdags. Alderweireld åter som mittback med Vertonghen, Rose tillbaka som vänsterback.

Defensivt mittfält av Winks med Ndombele och Sissoko framför sig.

Lamela centralt med Kane och Son framför sig.

Eriksen på bänken med Dier, Davies, Lucas, Skipp, Wanyama och Whiteman.

Inledningsvis är matchen jämn men efter 17 minuter gör som sagt Leicester 1-0. Men, VAR säger emot och säger offside i stället.

Efter en halvtimmes spel kommer Kane fri med målvakten, omringad av Leicester-spelare och får en tackling samtidigt, han går ner men avslutar skottet ändå i farten. Det blir 1-0 för Spurs och VAR kan inte säga någonting. Avslutet är klass. Om någon påstår att Kane filmar och går ner lätt. Visa honom detta mål.

Ett resultat som står sig till halvtid. En jämn match där det svänger åt båda hållen.

Sissoko drar ett gult kort. Han är först på bollen i en duell men han slungar samtidigt ut en Leicester-spelare i atmosfären. Hårt dömt tycker vi. Kanske rätt dock.

Andra halvlek inleds snarlikt, det går åt båda hållen och det är öppet. Son är nära att göra 2-0 men det är Serge Aurier som gör det.

Sen kommer VAR och gör en bedömning att det är offside. Det är en fråga om millimeter i bedömningen. Fortsatt 1-0.

Därefter gör Leicester 1-1. Sen gör Leicester 2-1.

Strax innan 1-1 målet gör Pochettino ett byte, en timme spelat, ut med Sissoko och in med Wanyama. Wanyama har en tuff dag på jobbet. Delvis delaktig i 1-1 målet och likaså skyldig i 2-1 målet. Kommer kenyanen någonsin hitta tillbaka till formen han haft förut?

Efter 1-1 målet kommer Lamela av, Eriksen in. I tron om att han ska göra saker rätt efter matchen i Grekland.

Maddison gör 2-1 för Leicester en stund därefter.

Med klockan på hela ’86 – Då får Lucas komma in, ersätta Ndombele.

Det blir inte mer än så.

Ytterligare en förlust ”on the road” och vi minns en Premier League-vinst på bortaplan samt inser att det senast skedde i våras mot Fulham. Det var väldigt länge sen.