Inför Spurs – Olympiakos

Efter en lördagsfest mot Crystal Palace är vi alla taggade på att starta vår Champions League-resa. Efter förra säsongens otroliga kampanj där vi slogs in i sista sekund för att kriga oss till slutspel räckte det sen hela vägen till finalen i Madrid. Vilken resa det var!

Med det sagt inleds vår Champions League-säsong mot Olympiakos borta i Grekland.

Skall vi vara oroliga inför denna match? Min spontana reaktion är, ja. Det borde vi. En tuff bortamatch mot ett lag som många säkert vill underskatta indirekt och direkt.

Olympiakos har kvalat in via play-off till denna plats i Champions League och man har på vägen slagit ut bland annat Krasnodar och även turkiska Büyükşehir samt Viktoria Pilzen.

Det som jag mest är orolig för är att Spurs åker ner till Grekland nu och inte är beredda på stämningen. Georgios Karaiskakis Stadium är inte ett lätt tillhåll för motståndarlag.

Säsongen hittills för grekerna berättar också att man är obesegrade hemma och har inte släppt in ett enda mål. På det var man enormt stark hemma föregående säsong likaså.

Deras lag är fullt av spelare som har erfarenhet så det räcker och blir över. Valbuena är en, El-Araby är en återkommande skyttekung i laget och sen har vi Christodoulopoulos  likaså. Stjärnan i laget är kaptenen och anfallaren Kostas Fortounis, 25 år gammal.

Detta är inget ungt naivt lag. Olympiakos kan absolut ställa till problem och deras erfarenhet i en tuff bortamatch för gästande Spurs kan bli tuff!

Grekerna kör oftast en klassisk Spurs-formation nu för tiden med 4-2-3-1 där brassen Guilherme är hjärtat.

Hur ska Pochettino hantera detta tro? Han är öppen med att han kommer rotera men hur mycket? För han måste likaså. Det är 7 matcher på 21 dagar för Spurs räknat från lördagens Palace-vinst.

Dele vilade helt mot Palace, Ndombele var inhoppare och likaså Lucas. Davies också som ersatte Rose.

Gissar vi rätt om vi säger följande tro?

Lloris,

KWP, Alderweireld, Vertonghen, Davies

Ndombele, Wanyama

Dele, Eriksen, Lucas

Kane

Hur slutar denna match tro? Det blir målfattigt men Spurs tar tre poäng genom en stabil 0-1 seger med ett straffmål av Harry Kane, straffen fixar Lucas åt Kane när han blir för snabb för grekerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*