Efter Spurs – Palace, 4-0

Jag står i kassan på snabbköpet. Jag är hungrig. Jag är trött. Jag har jobbat för mycket och arbetsveckan har pågått i vad som känns som en mindre evighet.

Där i kön så ser jag henne.

Den där tjejen som man var så kär i förr och som är grunden för uttrycket att gammal kärlek aldrig rostar.

Exakt denna känslan var Spurs i första halvlek mot Crystal Palace. Där var den där pressen, farten och aggressiva spelstilen vi vill se och som vi älskar så att se. Var har du varit all denna tid?

Spurs gick in i detta landslagsuppehåll med både en 0-1 förlust mot Newcastle färskt i minnet och likaså en batalj mot Arsenal i North London Derby som slutade 2-2.

Det fanns mycket frågetecken och jag var nog inte ensam med att vara orolig för hur Spurs skulle hantera Roy Hodgsons manskap.

Inför avspark såg skadeläget ut att ljusna en aning. Samtliga spelare som varit frågetecken och otillgängliga ett tag var enligt Pochettino på presskonferensen redo att snart vara åter.

På matchdagen ställde Pochettino upp med,

Lloris,

Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose

Winks, Sissoko,

Lamela, Eriksen,

Kane, Son

Hur gick det då? Jo, det blev en total överkörning av Crystal Palace i första halvlek.

Det hinner knappt gå två minuter så är Son där, går på insidan av sin motspelare och avlossar skott. Klassiskt Son-drag. Palace-målvakten Guaita står för en fantastisk räddning.

Efter 10 minuter in i första halvlek så får Son chansen igen. En stark individuell prestation som startade med en magisk långboll från, ja, såklart, Alderweireld, skott från innanför straffområdet av sydkoreanen därefter. Hårt ner i högra hörnet, 1-0. Klassiskt Son-drag!

Son är sedan 10 minuter efter det i farten igen. Han driver fram centralt, aggressivt och fort precis som hela Spurs denna halvlek. Han breddar ut till vänster till Aurier som kommer fri och skall få in bollen i framför mål från kanten men Patrick van Aanholt nuddar bollen i ett oturligt läge för Palace och styr bollen i eget mål.

Sen går det bara några få minuter och Son är igång igen!

Eriksen till Winks centralt, ut till Aurier igen, fin boll från honom till andra kanten i boxen, Son tar den på volley, 3-0! Mycket elegant, fint inlägg från Aurier.

Sen är det dags igen för, ja, Son, såklart. Son springer centralt, full fart igen och hela Spurs är med. Ut på kanten till Kane, Han slår ett inlägg in i boxen som kommer till Lamela precis som slänger sig fram och sätter 4-0!

Det är det sista av värde som händer i första halvlek. Vilken urladdning! Ska vi dra på alla växlar nu och tolka för mycket av detta? Nä, Palace hade inte en bra dag alls och Spurs däremot hade en första halvlek där allt gick rätt. Från van Aanholts snedträff till Spurs fina anfall där man hittade precis rätt.

Hur som helst – En magisk första halvlek. Det enda negativa här är att Winks drar ett gult kort precis innan paus. Det är ett av fyra gula kort som Spurs drar på sig under matchen. Otroligt onödigt i en 4-0 seger. Övriga förbrytare var Vertonghen, Eriksen samt Rose.

I andra halvlek är Son nära direkt att göra 5-0 men sedan händer inte mycket mer. Slaget är förlorat för Palace och Spurs pressar på en aning men har inte bråttom.

Ndombele, Davies och Lucas får alla göra inhopp i andra halvlek. Ersättare för Winks, Rose samt Kane.

Summering av matchen? En riktigt fin insats av Spurs som går ut och fullkomligt slaktar motståndet i första halvlek för att sedan i andra spela på resultat och säkrar ”clean sheet” och en stark seger. Bra att kunna lägga Newcastle-missen åt sidan och likaså 2-2 matchen mot Arsenal där vi kunde nästan känna vinden av 3 poäng ett tag. Bra uppladdning inför Grekland i Champions League på onsdag!