Tottenham – Newcastle 0-1

Jaha, då var vi här igen. Ny säsong men samma problem. Allt är alltså precis som vanligt.

Det var ett strålande sensommarväder när vi hälsade Newcastle välkomna till Tottenham Stadium. Ska vi vara helt ärliga så var väl vädret det enda som värmde denna dag. För spelet var inget vidare.

Newcastle kom ju med en väldigt simpel matchplan. Backa hem med typ allt dom hade och sen försöka ställa om så fort tillfälle gavs. Det var en matchplan som tyvärr föll väldigt väl ut. När Poch envisats med att bänka Eriksen så har vi egentligen ingen som kan hota med finurliga passningar och instick. Lamela kämpar och försöker, men ofta är det alldeles för svåra passningar. Mot samlade försvar har vi förut sett att Son och framför allt Lucas har det väldigt tufft. Så var det även idag. När dom inte kan uttnyttja sin fart så blir det väldigt lättläst och enkelt att försvara sig mot.

Newcastle har inte mycket, men man sticker upp i kontringar då och då. När Sanchez för första gången, men absolut inte sista gången i matchen är helt ur position blir Joelilton fint serverad och kan enkelt placera in 0-1. Tungt att släppa in första målet för tredje matchen i rad. Man kommer inte lyckas vända alla matcher om vi fortsätter så.

Efter målet fortsätter vi med vårt långsamma bollrullande. Vi äger massor med boll, men skapar väldigt lite offensivt. Närmast i första halvlek är Son, men Dubravka kan avstyra.

I pausen är jag stensäker på att Eriksen ska komma in direkt, men icke sa nicke. Vi fortsätter andra halvlek på exakt samma sätt som vi avslutade första. I stort sett ofarliga för ett samlat Newcastleförsvar. När vi till sist gör ett byte blir det ett dubbelbyte. Eriksen och Lo Celso in. Lamela och KWP ut. Vi blir genast farligare, men utan att skapa sådär jättemycket. Visst skapar vi några chanser och framför allt skulle vi haft en straff när Newcastlebacken ramlar rakt över Kanes fötter. Hur man trots VAR inte kan döma straff där är obegripligt. Men Dean vägrar blåsa och vi förlorar matchen med 0-1.

En tanke som slog mig direkt när jag såg laguppställningen var att Pochs ego kommer kosta oss poäng. Om inte denna matchen så i framtiden. Sanchez har inte rosat marknaden i de första 2 matcherna och är idag direkt dåligt. Borde väl egentligen åkt på en målchansutvisning i slutet dessutom. Att då Poch av någon anledning vägrar spela Vertonghen är i mina ögon tjänstefel. Det kostar åtminstone oss en poäng idag. Precis samma sak när det gäller Eriksen. Han är vår absolut bästa offensiva mittfältare. Ändå sitter han på bänken i de två matcher där han behövts som mest. Hade Lo Celso varit redo hade jag kunnat köpa det, men det är han uppenbarligen inte. Då ska Eriksen spela helt enkelt. Här gäller det att göra det bästa av situationen och spela med vårt i dagsläget bästa lag. Att var småsint och vrång förstör bara för laget och kommer definitivt leda till fler tappade poäng.

Vad hoppades Poch uppnå med bytet Rose-Davies i 87:e minuten? Var det för att demonstrera vår fantastiska bredd i anfallet?

Nä, det är väl bara att bryta ihop och komma igen. Men spelar vi inte bättre än såhär nästa helg kan det bli ett tufft NLD.

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*