Inför Tottenham – Newcastle

Efter den rafflande matchen på Etihad förra helgen, där vi på något fantastiskt sätt lyckades få med oss 1 poäng är det nu dags att hälsa Newcastle välkomna till vår nya hemmaborg.

Visst var det en fantastisk poäng i lördags mot City, poängen man kanske lite oförtjänt stjäl är ju oftast dom allra skönaste. När någon använder uttrycket stjäla poäng inom fotbollen så är det första som poppar upp i mitt huvud Newcastle United. De tjuvaktiga skatorna stod den 10 november 2013 för en av de värsta poängstölderna någonsin. Eller, stöld är nog fel ord här. Ledda av den levande väggen Tim Krul så RÅNADE verkligen Newcastle oss på 3 poäng den gången. Efter Remys tidiga ledningsmål så verkligen bombarderade vi Newcastles mål, men Krul tog allt. Den matchen ger mig fortfarande rysningar… Låt oss hoppas att något liknande inte utspelar sig på söndag.

Låt oss istället hoppas att vi kan få igång vårt fina passningsspel. Framför allt vill jag att vi ska få tillbaka farten i passningsspelet. Under slutet av förra säsongen spelade vi oftast ”gåfotboll”. Vi hade massor av passningar, men ingen orkade sätta fart på löpningar och bollen. Hittills denna säsongen har stundtals sett likadant ut, men sista 20 mot Villa och några gånger mot City har vi fått fart på bollen och då har vi varit livsfarliga för motståndaren. Newcastle kommer parkera bussen och då kräver det ett massor av rörelse från oss för att luckra upp försvaret.

Läget i lagen då?

Tottenham har fortfarande några spelare skadade. Foyth, Sessegnon och nu tyvärr även Ndombele missar alla matchen pga skador. Ndombeles skada ska inte vara något allvarligt, men den här matchen missar han. Men vi får tillbaka Dele efter skada och Son efter avstängning. Dele lär väl inte starta efter att precis kommit tillbaka, men att Son går in direkt är inte omöjligt. Andra spelare som inte medverkat hittills är Dier, Davies, Aurier och Vertonghen. Får någon av dom chansen från start?

Newcastle har väl börjat säsongen sådär om man ska vara ärlig. Förlusten i premiären mot Arsenal kan man säkert leva med, men att åka på däng mot nykomlingen Norwich måste svidit ordentligt. Kan Steve Bruce får ordning på detta? Ovanpå detta dras man med en del skador. Gayle, Colback, Lejune, Carroll och Yedlin missar alla matchen. Frågetecken finns även för Maximin, Joelinton och Atsu. Så det är vingklippta skator som kommer till norra London.

Newcastle är ett lag jag upplever oss ha väldigt svårt för, men sedan den nattsvarta 5-1 förlusten 2016 så har vi faktiskt 4 raka segrar. Det brukar vara tighta och ganska målsnåla matcher. Tror vi kommer få kämpa hårt även på söndag för att få hål på dom, men det ska bara gå vägen. Mitt tips är 2-0 till Tottenham.

Trolig startelva:

Lloris KWP-Toby-Sanchez-Rose Sissoko-Winks Lamela-Eriksen-Son Kane.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*