Matchrapport: Manchester City 2-2 Tottenham

Hands down. Manchester City var det klart bättre laget för dagen. Men vi lyckas ändå få med oss 1 poäng via effektivitet och en storspelade Lloris vid de avgörande lägena. Samt, trots att Man.City hade 30 avslut (20 på mål, 10 utanför) gjorde de enbart 2 mål. Vi hade 3 avslut varav 2 var på mål, dock gjorde vi gmål på båda vår skott på mål. Det är ingen ny lärdom ty vi alla vet effektivitet är nyckeln till ett bra resultat.

Vi är ett halvfärdigt lag som mötte ett färdigt lag
Jag vill återigen påpeka att Man.City var det totalt bättre laget. De trillade boll som aldrig förr och deras rörelse i första halvlek var enormt explosiv och slagkraftig. Jag skrev innan om att Poch måste vara slug och ha en plan. Denna plan lös med sin frånvaro och när vi i halvtid går ut med enbart 2 mål i baken samt 1 framåt, så skall vi skatta oss mycket lyckliga.
Samtidigt så vet vi väl om det här? Man.City är en väloljad maskin som snurrar varmt av oljepengar och investeringar och har gjort så i över 10 år. Maskinen har knappast växlat ned sedan Pep Guardiolas ankomst.
Men vi skall också titta på vår egen maskin. Och då måste vi alla erkänna att vi fortfarande är i en uppbyggnadsfas. Folk poddar och twittrar om ett kommande Tottenham 2.0 där förmodligen gamla rävar likt Rose, Moussa Dembele och kanske även Christian Eriksen är spelare som kommer (eller redan har) att falla bort för att ge plats för ny generation och ett nytt kapitel i klubbens historia. Sessegnon, Ndombele och Lo Celso har en medelålder på 21,3 så framtiden ligger framför dom. Och deras kunskaper kommer att utvecklas tillsammans med fanbärare som Harry Kane, Dele Alli och framför allt Poch. Vårt lag är inte färdigt. Men denna poäng var oerhört viktig, trots att framför allt försvarsspelet såg så horribelt ut som det gjorde. Vi kommer att se bättre ut och vi kommer att prestera bättre. Så låt oss alla ha tilltro till vårt lag, till vår tränare och till vår klubb.

Målsituationerna:
20′ min. 1-0. Sterling.
Man.City får stå och rulla på medan vi är passiva likt statyer. De Bruyne får alldeles för mycket tid på sig, han hittar Sterling med ett inlägg likt en regnbåge över vår backlinje och Sterlning nickar elegant in bollen.
23′ min. 1-1. Lamela.
Spurs kommer över mittlinjen för blott tredje gången i matchen. Ndombele slår en distinkt och smart passning till Lamela som tar ett par kliv fram mot straffområdet. Han viker sedan kvickt ut och viker bollen runt både Laporte och Ederson. Smart och effektivt!
35′ min. 2-1. Agüero.
Efter en riktigt bra period av oss, som inletts efter vår kvittering, står vi tyvärr åter och sover. De Bruyne får återigen bollen på högerkanten bakom Rose, och väl där slår han ett hårt markinlägg som Agüero enkelt vinklar in.
56′ min. 2-2. Lucas Moura.
Efter en period av ordenlig press av Man.City så lyckas vi vinna en hörna. Poch vinkar då till sig Harry Winks och sätter i ställer in Lucas Moura. Blott 19 sekunder tar det från det att Lucas klappar i handen med Winks till att han elegant nickat in Lamelas välsvarvade hörna. Världsklass av vår fina brasse.
93′ min. 3-2. G.Jesus. (Bortdömt av VAR)
Efter vår andra kvittering går matchen ned i tempo något enormt. Man.City känns inte alls så vassa eller aggressiva som tidigare och vi sköter försvarsspelet mycket bra. Men. Vid en tilltrasslad situation efter en hörna, dimper bollen ned till G.Jesus som rundar vårt försvar och pangar in det matchvinnande målet till 3-2. Trodde alla. Men VAR-domaren Graham Scott ser att bollen enbart kommer fram till G.Jesus för att den styrs på Laportes hand = Målet blir bortdömt.

Siktet inställt på The Magpies nästa Söndag!
Nästa omgång spelas hemma på New Hart Lane och på motståndarsidan står Newcastle. De har inlett med 2 raka förluster och idel burop bland fansen. För några år sedan vill jag minnas att Newcastle och en viss Tim Krul allt som oftast var en mardröm för oss. Men ändå sedan den där hemska 5-1 torsken i Maj 2016 har vi alltid (Ber om ursäkt till Fru Jinx.) simpelt städat av Newcastle.
Spelartruppen blir återigen intressant. Janne var fortfarande utanför startelvan mot Man.City, dock fanns han på bänken. Lo Celso hoppade in igår men nästa helg lär han får göra hemmadebut. En plats i startelvan vore onekligen kul och intressant att se. Men framför allt får vi tillbaka Heung Min Son från avstängning. Tänk ändå att vi har Harry Winks, Eric Dier, Moussa Sissoko, Tanguay Ndombele, Christian Eriksen, Oliver Skipp, Lucas Moura, Erik Lamela, Giovani Lo Celso som alla kan spela på mittfältet. Det finns med andra ord inget att klaga på angående bredden.

Men men, nu tycker jag att vi njuter vi lite till av 1 poäng från säsongens svåraste bortamatch.
Blicka framåt kan vi göra imorgon!

COME ON YOU SPURS!

#TTID
#ToDareIsToDo

// Mikael Thunborg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*