Inför: Manchester City – Tottenham

Tänk dig en cykeltur. Du ser den stundande uppförsbacken i horisonten. Du kikar dig omkring, synar din terräng och växlar metodiskt ned. Mentalt bär du redan din tjockaste av tjocka regnjackor ty du vet att stormen är på väg. Din gamla goda regnhatt bärs tryggt och trycker ned dina öron till en fysiskt obekväm känsla, men samtidigt skapar den en psykologisk trygghet större än din moders famn.

Kommer Vertonghen och Eriksen att starta?
Premiärens startelva innehöll två utropstecken. Eller snarare frågetecken. Främst, varför satt Jan Vertonghen (Hädan efter kallad ”Janne”) på läktaren? Rykten om en dispyt mellan Poch och Janne började direkt florera. Vissa källor påstår att Poch anser att Janne är i för dålig form och helt enkelt inte förtjänar en plats i laget. Och när man kikar tv-bilder från matchen så ser inte direkt Janne nöjd ut på läktaren. Är detta fallet så var en petning på sin plats.

Christian Eriksen å sin sida, så är det givetvis cirkusen kring flyttrykten och hans motivation som spökar. Oavsett värdering, så är han på väg bort. Han kanske stannar över den här säsongen också, men han kanske lämnar redan i sommar. Och trots att Eriksen är en fundamental spelare för Poch, så finns det gränser även för Poch. Skall man spela så skall man vara motiverad. Inget annat gäller.

Dock tror jag innerligt att både Janne och Eriksen kommer att starta den här matchen. Något annat vore ett tjänstefel utav Poch. Mot ett svagare Aston Villa fanns det utrymme att peta Janne och därmed markera att hans plats inte är given om han inte skärper sig. Samma gällde för Eriksen. Men i en match utav den här kalibern så skall både Janne och Eriksen starta. Svagare form eller flyttrykten till trots.

Man City är favoriter
En fin försäsong, nytt transferrekord och en stabil seger i premiären till trots så går vi in i den här matchen som underdogs. Hemmalaget Manchester City är solklara favoriter. Självfallet har vi dock nycklar och verktyg att såra dom. Men det kommer att krävas toppprestationer från samtliga spelare. Samt att Poch måste vara slug. Spela på våra styrkor i pjäser likt Harry Kane, Eriksen och nya Ndombele.
Man.City kommer givetvis att försöka för den femte raka ligasegern mot oss, medan vi siktar på att ta vår första seger på bortaplan i ligan (Oavsett motstånd) sedan 20 Januari då vi vann med 1-0 mot Fulham.

Förväntningar på matchen:
Fullt ställ och fullt blås. Så kommer Man.City att starta matchen. Sterling, Jesus och gänget kommer att trampa gasen i botten och försöka ta oss på sängkanten medan vi fortfarande har grus i ögonen.
Poch är dock slug nog så han vet om detta. Därför kommer vi att ligga lågt och ta emot. Dra åt regnjackan, härda ut och stå pall för anstormningen. Sen, BOOM, kommer scenförändringen där vi tar tag i takpinnen och sårar dom. Utan stora, tunga pjäser i mittlåset så kommer Harry Kane att kunna hålla låda där bäst han vill. En frejdig Lucas Moura kommer att springa åttor kring den numera skalliga Kyle Walker. Ndombele och Eriksen kommer att dominera mitten och leverera bollar likt aldrig förr.
Givetvis är detta ett hårt krav, men skall vi rubba Man.City så måste vi sikta högt.

Och som den gode mr.Nicholson en sång sade:
“It is better to fail aiming high than to succeed aiming low. And we of Spurs have set our sights very high, so high in fact that even failure will have in it an echo of glory.”

Get in there! 

Matchinformation:
Avspark: Lördag 17/8-2019 kl.18.30 svensk tid.
Tvsändning: Viasat, Viaplay.
Arena: Matchen spelas på Etihad Stadium.

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*