Ryan Sessegnon ansluter, Joshua Onomah går motsatt håll

Det är ett rykte som levt i mer än två säsonger och nu är det verklighet. Fulhams supertalang Ryan Sessegnon lämnar Craven Cottage och Fulham för Tottenham.

Det känns som på förhand som en match made in heaven när man tänker på vad Pochettino skulle kunna göra med denna talang.

Men – För att kunna berätta hela historien tar vi den från början.

Sessegnon är född år 2000, fyllde 19 år tidigare i maj strax innan vi spelade Champions League-finalen. Född och uppvuxten i London.

Redan 8 år gammal började hans resa i Fulhams akademi tillsammans med tvillingbror Steven. En resa som för Ryan började som anfallare för att sedan utvecklas mot vänsterback och winger.

Redan som 15-åring är Ryan en naturlig del i Fulhams U18.

Under säsongen 2016-17 får Ryan redan då chansen i Fulhams seniortrupp. Han gör 31 framträdanden totalt den säsongen och bidrar med 7 mål och 5 assists.

Bayern München, Tottenham, Liverpool, RB Leipzig med fler knackar på dörren. Fulham stänger den dock snabbt och Ryan skriver sitt första professionella kontrakt med Fulham.

Säsongen som följer tilldelas Ryan nummer 3 i stället för 30 i Fulham. Han gör hela 52 framträdanden den säsongen i ligan, play-off, Ligacup samt FA-Cup kombinerat. 16 mål, 8 assists. När CIES gör sin lista för säsongen av lovande talanger får Ryan plats 10 över hela Europa som en av de mest lovande talangerna. En Top 10 han delade med Donnaruma, Kylian Mbappé, för att nämna några.

Sessegnon avslutar säsongen med en avgörande assist mot Aston Villa som gör att Fulham vinner 1-0 i play-off-finalen om en plats till Premier League.

Sessegnon väljer att stanna i Fulham trots deras avancemang till Premier League och ett stort följe av intresserade lag.

Första säsongen i Premier League för Sessegnon är inte dålig men hans Fulham har det tufft. Det blir 38 framträdanden och 2 mål samt 6 assists. Fulham åker tillbaka till Championship och har en väldigt turbulent säsong.

I Englands landslag har Sessegnon gjort det väldigt bra likaså. Från 2016 ingick han i U17. Under 2017 är han en vital del i det Engelska U17-lag som vinner U17-EM. Han gjorde tre mål och blev även invald i ”Team of the tournament”.

Som 17-åring får han även vara en del i Englands U21 och senare även delta i U21-EM.

Sessegnon spelar som vänsterback och har även spelats som winger. Han säger sig inspireras av spelare som Luke Shaw och Gareth Bale, spelare som dominerat vänsterkanten offensivt.

En otroligt spännande värvning och bra mix med Ben Davies och Danny Rose.

Affären med Fulham innebär att mittfältaren Joshua Onomah går motsatt håll. Prislappen för Spurs sägs landa på 25 miljoner pund.

Joshua Onomah är en spännande talang som tyvärr inte riktigt fått chansen att blomma ut riktigt och Spurs mittfält är just nu rätt fullt efter värvningen av Tanguy Ndombélé och Giovani Lo Celso.

Onomah är endast 22 år gammal och har varit en del av Spurs akademi sedan väldigt ung ålder. Sedan 2015 har han gjort 13 framträdanden i Spurs seniorlag. Under säsongen 2017-18 gjorde han ett lån hos Villa och hade 33 framträdanden samt 4 mål.

Detta lån följdes av ett lån hos Sheffield Wednesday där det blev ytterligare 15 framträdanden.

Onomah har varit given i Englands landslag hela vägen varje årskull från U16 till U21 och deltog i U21-VM där England vann. Onomah spelade hela turneringen men missade semifinalen på grund av ett rött kort i kvartsfinalen.

Vi önskar Josh allt det bästa i Fulham och önskar Ryan välkommen till Spurs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*