Inför Tottenham – Aston Villa

Årets mest hektiska dag är avklarad och i röken av den börjar det blir dags att spela fotboll med. Säsongen 19/20 startar och framtiden är Liljevit

Personligen gillar jag att fönstret stänger innan säsongen drar igång men problemet denna säsong är att resten av Europa hackar lite i datumen vilket gör att laget vi ställer upp med i morgon inte alls behöver vara det lag vi har i början av september. Mer om det senare.

Spelare in, och spelare ut har stötts och blötts länge nu och det kommer inte jag gå igenom i denna skrivelse mer än att bara betona att jag är nöjd, jag är otroligt nöjd. Vi har nu en trupp med perfekt balans norr om backlinjen för det är just i backlinjen som vi kommer bli sårbara ett tag framöver nu.

Vi har två högerbackar som måste steppa upp för att visa att de är en spelare för en startelva samt att mycket hänger på hur Rose och Pochs relation är idag efter att Rose inte ville lämna för Watford (enligt uppgifterna). Är Rose i frysboxen eller är båda personerna beredda att lämna dagen som blott ett minne?

För att gå vidare till mittfältet så ser det inte ut som Wanyama fick lämna igår men gick rykten om att hans kontrakt kunde få brytas om han hittar en ny klubb. Annars har vi fått in spets i Ndombele, Lo Celso och Sessegnon som kommer spetsa truppen ytterligare. Sessegnon är fortfarande skadad och vi kan inte kräva att Lo Celso ska spela Premier League-fotboll efter 15 timmar i London.

Denna säsong har vi ingen Llorente bakom Kane utan det blir väl mångt och mycket Moura och Son som får avlasta Kane.

Hur ser vi på Aston Villa då? Lördagens motståndare som är ett av säsongens nykomlingar. De har verkligen gjort en ”Fulham” som värvat nästan ett helt nytt lag med vissa spännande spelare från Belgiska ligan. Men det är svårt att skapa en gruppdynamik så snabbt som ska funka. Visst nykomlingar kan alltid spela på inspiration men att möta Tottenham borta kan sätta käppar i hjulen för just den inspirationen. Jag tror en del på Villa denna säsong faktiskt men inte i denna match. Vi kommer nog få möta ett lag som backar hem och väntar på sina möjligheter och det är egentligen de lagen som Spurs haft förbannat svårt för senaste säsongerna. Att styra ett spel klarar laget av men slutprodukten brukar bli lidande när passningsspelet blir i majoriteten. Här tror jag Ndombele blir nyckeln i att kunna bryta boll högre upp som fördela den snabbt.

Första hemmamatchen för säsongen och jag ser ingen anledning till att spara på krafterna och spela säkert. Här är en ypperlig chans för Poch att spela 3-5-2 och få ut lite svar av backlinjen. Det kommer svårare matcher längre fram som vi kan stabilisera mer men ett Spurs på tårna ska slå Villa hemma denna säsong.

Eriksen ser ju ut att lämna för kontinenten under augusti månad. Tråkigt men sådant är spelets regler tyvärr. Fram till dess kommer han vara en startspelare för även om han varit lite klumpig i media har han ändå visat lojalitet och jag tror han och Poch ändå har en bra relation. Eriksen spelar därför i min bok varje match tills han ev. flyttar.

I min startelva bygger jag för att ge vissa spelare chans att visa upp sig innan Lo Celso och Sess är redo för spel, det är upp till bevis för en del spelare såhär tidigt på säsongen. Även om Aurer kanske är 100% så ser jag Kyle Walker-Peters som en perfekt wing i denna match när jag tror Villa backar ner lite. Jag ger Winks chans att visa om han lärt sig att slå avgörande passningar på fötterna och Lamela har ju en gyllene möjlighet att ta chansen när/om han kommer in. Rose får nog spela andrafiol ett tag men får chansen oavsett för Davies skada, kanske det kan tina upp några relationer?

Lloris

KWP Sanchez Toby Vertongen Rose

Winks Ndombele

Eriksen

Kane Moura

Med Alli skadad och Son avstängd är det smidigare att spela med Wing backs. Däremot kan Sissoko absolut ta platsen istället för Winks men jag tycker ändå Poch har råd att dra en chansning just denna match.

Oavsett startelva drar säsongen nu igång och förväntningarna på laget ökade en del utefter gårdagens tunga värvningar. Får Poch till dynamiken snabbt blir vi ett lag att räkna med men likaså har våra motståndare rustat för ett totalt krig denna säsong. Varje poäng blir livsviktig samtidigt som kravet på fin fotboll består från supportrarna.

Vi blundar, tar ett djupt andetag och håller andan fram till maj, nu kör vi!

Framtiden är liljevit

COYS

/Johannes Glanz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*