Efter Tottenham – Bayern München, 2-2 (3-2)

Var det någon Spurs-anhängare som på riktig trodde att det skulle bli en liten försäsongstitel såhär när vi startade Audi Cup mot Real Madrid? Nä, inte jag heller.

Var det kul dock? Ja, herregud – När Sissoko lyfte Audi Cup-pokalen med en lånad kaptensbindel från Harry Kane och kysste pokalen som han vunnit VM var det faktiskt otroligt kul. Säg vad man vill om ”låtsascuper” och försäsongsturneringar men detta var otroligt roligt och charmigt. Något vi framför allt unnar Sissoko efter förra säsongen där han var en gigant!

Matchen då? Vi gör en stark första halvlek där Lloris, Rose, Vertonghen, Sanchez, Walker-Peters, Sissoko, Winks, N’Koudou, Alli, Lamela och Lucas startar.

Efter 20 minuter hittar N’Koudou Lamela från vänsterkanten efter en fin kontring och löpning av ”GKN”.

Inlägget till Lamela är perfekt, precis mellan backlinjen och precis så långt ut att målvakten inte kan chansa att lämna målet.

Bayerns startelva är betydligt mer ”junior” än Spurs (något man inte skriver varje dag).

Men – det är jämnt och bra fart för att vara försäsong.

I halvlek med ställningen 1-0 till Spurs gör Pochettino hela 9 byten igen (precis som mot Real Madrid).

Här ska man lufta spelare.

In kommer Skipp, Foyth, Kane, Tanganga, Son, White, Toby, Eriksen och Gazzaniga.

59 minuter in i matchen och 14 minuter in i andra halvlek så gör Eriksen mål. Assist av Harry Kane själv. Frispelad i boxen, bra assist, säkert avslut.

2-0!

Moment innan var Son själv nära att göra 2-0.

Men – Glädjen dör ut snabbt, Bayern får kontakt och gör 2-1 genom Arp. Elegant avslut, inget att orda om.

En liten stund senare är Kane nära att göra 3-1, otrolig räddning av Bayern-målvakten.

Foyth drar gult kort och några minuter senare är olyckan framme igen, Foyth skadar sig i en duell. Marsh ersätter.

Skadan på Foyth ser inte bra ut. Lär inte vara tillgänglig mot Villa i premiären.

Mitt i allt detta gör Bayern 2-2, det känns tungt. Spurs har tappat momentet en aning i sista fjärdedelen av matchen. Sissoko ut, Georgiou kommer in.

Lewandowski och Eriksen får en varsin chans innan slutsignalen men ingen gör mål.

Straffar väntar.

Toby först ut – Mål. En arm i från att räddas men det räcker.

Alaba för Bayern – MISS! Gazza går rätt och får en hand på den. Inte en jättebra straff av Alaba.

Eriksen kör och han.. Missar. Katastrof till straff. Han skjuter rakt i mål, mitt på. Bayerns målvakt låter sig inte luras och kvällens enklaste insats och räddning är ett faktum. Eriksen märkbart frustrerad med sin insats från straffpunkten, med all rätt.

Inte optimalt hanterat med tanke på Alabas miss innan.

Alcantra för Bayern därefter och han gör mål.

Kane tar sin straff och det är en raket på väg mot månen som går upp i krysset först. Det finns straffar och så finns det straffar. Det där var det sistnämnda.

Thomas Müller imiterar Kane och gör en snarlik straff direkt efteråt.

Son kör därefter – Lågt, vill vänster, väldigt fint.

Sanchez för Bayern – Likaså mål.

Nu börjar det bli lite svårt för Spurs som har hela akademin på plan och alla mer ”seniora” spelare har skjutit.

Jack Roles ska skjuta för Spurs. Jack Roles är ju dock känd för ramsan ”Jack Roles scores goals” så han sätter den. Lugnt och sansat vandrade han fram och sen stenhårt sköt han den ner i högra hörnet. Ramsa befogad och bekräftad.

Lewandowski för Bayern. Det blir mål. Såklart.

Oliver Skipp gör en klockren straff efteråt. Läget oförändrat.

Singh för Bayern. Mål.

Tanganga för Spurs. Mål. Hur länge ska detta pågå?

Boateng för Bayern. Gazzaniga räddar!

Vilken match, fyra härliga mål, 2-2 och en lite halvnervös straffläggning på det.

Kul att se alla yngre spelare få chansen igen och även då vid straffpunkten!

Lasershow på ett tomt Allianz följde då alla tyskar och turkar (Fenerbache-fans) gick hem. Kvar var ett antal Spurs-fans och Pochettino samt hans lag som fick lyfta bucklan. Sissoko som huvudperson i firandet. Väldigt elegant. Härlig uppladdning inför sista veckan innan premiär.