Efter Tottenham – Manchester United, 1-2

Manchester United. Bara att säga namnet ger vissa anhängare av Tottenham grov ångest oftast.

Det där laget som vi alltid haft extra svårt för under en längre tid.

Det är dock ett lag som vi verkligen vuxit förbi på flera plan och något som startade under André Villas-Boas tid i klubben.

Denna vänskapsmatch i Shanghai dock påminde om forna dagar. Spurs gör inte en bra match, även om det är absurd temperatur utomhus att spela fotboll i och det är försäsong så gav den mest en besk smak när man ska summera den.

Manchester United är inte bättre än oss spelmässigt. Båda lagen känns en aningen trötta, värmen gör sig påmind och mängden spelare man roterar gör det hela till en typisk försäsongmatch.

Spelmässigt blir det aldrig riktigt hett under denna match.

Parrott och Kane ger starka besked, Dele känns fortfarande som att han har en del tillbaka till toppformen vi är vana att se honom i. Parrott framför allt vill vi bara se mer och åter mer av.

Pochettino ställde ut Gazzaniga, Georgiou, Vertonghen, Tanganga, Walker-Peters, Winks, Ndombele, Sissoko, Alli, Kane och Parrott.

En 4-1-2-1-2. Åter igen intressant formation från Pochettino som gärna ställer upp både det ena och det andra som sedan ändras löpande under matchens gång.

Alli och Tanganga tar gula kort i första halvlek. Hårt spel för Dele, sen tackling på Tanganga.

Efter 21 minuter har United varit mest vassa offensivt och Martial slår till, tidigare i matchen sköt han i stolpen men denna gång sitter den.

– Är det ett mål som Spurs ska släppa in?

Nä, jag tycker Gazzaniga och Spurs-defensiven ska kunna stänga ut Martial som kommer i en snäv vinkel, ändå lyckas han få in den förbi Spurs-backarna och mellan benen på Gazzaniga.

När andra halvlek börjar står det fortsatt 1-0 till United och Spurs roterar in Lamela, Son och Foyth. Ut går då Parrott, Kane och Walker-Peters.

Parrott och Kane gjorde det bra, Walker-Peters däremot. Han hade det rätt tufft. Känns en aningen osäker och tappar boll lite för ofta.

Även Vertonghen och Ndombele samt Winks kliver av, in kommer Lucas, Alderweireld och Skipp.

Det händer inte jättemycket.

Det mest dramatiska utöver målet är när Sissoko kör över en yngling i United som hamnar under Sissokos dobbar. Inga kort går ut men domaren måste prata med lagkaptenerna då större diskussioner uppstod.

Efter 60 minuter så kommer Eriksen, Roles och White in. Ut går Sissoko, Alli och Georgiou.

3 minuter senare får Spurs sätta in 1-1 via Lucas. Snedträff som tar på en United-spelare. Vackert mål? Inte alls. Tar vi det ändå? Absolut.

Sista bytet sker därefter när Marsh kommer in och ersätter Tanganga.

United får dock sista målet när Gomes sätter 2-1 likt Martial, ur en snäv vinkel där Spurs försvar inte hänger med och inte lyckas stänga ut motspelaren. Gazzaniga även här kunde gjort det bättre och kommit ut snabbare och gjort sig större.

Det blir aldrig riktigt nära 2-2 och matchen slutar 2-1 till United.

Hata United.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*