Efter Tottenham – Juventus, 3-2

Försäsong. Tråkigt. Stelt. Bortamatcher långt bort från England. Sega spelare som ska vakna upp från semestern, flera talanger får chansen och sen hemresa.

Inte särskilt upphetsande? Nä, så är det.

Men – Ibland händer det något.

Som i matchen mellan Tottenham och Juventus i Singapore.

Det är försäsong. Det är träningsmatch. Men – Det finns något där!

Är det den där Champions League-omgången, åttondelsfinalen från våren 2018 som spökar som gör att matchen får en annan intensitet och annan glöd gentemot en vanlig träningsmatch?

Pochettino ställde upp med Gazzaniga, Walker-Peters, Alderweireld, Tanganga, Georgiou, Winks, Skipp, Alli, Lamela, Parrott, Son.

Någon form av 4-1-2-1-2 där man kan växla mellan 4-3-3, 3-5-2.

Knappt fyra minuter in i matchen har Son tagit sig igenom Juventus-försvaret och testar Buffon som återvänt till Juventus från PSG. Bra skott, bra räddning. Några minuter senare testar Ronaldo i motsatt håll Gazzaniga men Spurs-försvaret hinner blockera.

Tempot överlag är rätt högt för en träningsmatch och det är en intensitet man inte brukar se. Spurs ser hungriga ut och Juventus likaså vill verkligen spela boll. Bra närkamper, bra tempo.

Efter exakt 30 minuters spel dock så kommer namnet som ni måste lägga på minnet fram i ett anfall, Troy Parrott, den unge irländaren och anfallstalangen som Pochettino satsar mycket på denna försäsong, kommer helt fri i ett anfall där Son driver upp, Parrott avslutar stenhårt och bra men Buffon är på den. Retur blir det dock och den sänker Lamela, 1-0 till Spurs. Mycket fint samspel av Son och Parrot, bra avslut av irländaren och bra hugg från Lamela som är i precis rätt läge när returen uppstår.

Som varje sommar, frågar vi oss således – Är detta säsongen det äntligen kommer lossna helt för Lamela? Den som lever får se. Hans fantastiska inledning på föregående säsong minns vi ännu.

Parrott och Son lyser starkt offensivt för Spurs – Son är som Son brukar vara och Parrott är hungrig, full fart framåt och väldigt delaktig överallt.

Hans engagemang generar även ett gult kort när han tacklar till Ahmad A’Qashah. Lite hårt dömt? Kanske, kanske inte.

Halvtid kommer och Spurs går ut med 1-0 ledning.

Pochettino roterar ut Parrott, Tanganga, Alli, Alderweireld och Son.

In kommer, Kane, Vertonghen, Sissoko, Foyth och Lucas.

Juventus roterar in den f.d Arsenal-målvakten Szczesny, Rabiot, Higuain, Demiral.

Ut går Buffon, Can, Mandzukic, Rugani.

Matchbilden är snarlik – Två lag som vill mycket och tempot är bra.

Men, denna gång är det Juventus som drar det längre strået. Ett fint anfall, Spurs hänger inte med alls i flera omgångar och det gör att Higuain får skottläge. Han är iskall, fint avslut och väl placerat.

Spurs får en hörna därefter – En kort hörna. Det slutar i att Juventus får bollinnehavet och startar ett anfall. Spurs hänger med defensivt men det hjälper inte när Ronaldo får för mycket yta i en kort sekvens. Ett tillslag direkt, klassavslut. 2-1 till Juventus. Bara att lyfta på hatten för Higuains och Ronaldos avslut. Det sistnämnda är otroligt elegant, till och med när man tittar ur ett Tottenham-perspektiv.

Vi passerar 60 minuter spelade,

Pochettino kastar in Roles, nyförvärvet Ndombele likaså. Utgår gör Winks och målskytten Lamela.

Ndombele är inne i knappt 120 sekunder innan han stoppar ett uppspel av Juventus och slår en passning till Lucas som gör 2-2. Hyfsad debut av fransmannen. Fin brytning, fin assist, Bra gjort av Lucas som precis hinner på bollen och får till ett skott.

Precis innan målet bytte Juventus in De Ligt och Pereira, ut gick Ronaldo och Bonucci.

En stund därefter byter Pochettino ut Walker-Peters och Georgiou mot Marsh och White.

Sarri ersätter Pjanic och Matuidi med Muratore och Kastanos.

Det svänger åt båda håll och båda lagen vill vinna. Kane får chanser, Lucas likaså, Juventus är nära flera gånger likaså.

Vid oavgjort väntar straffar.

Gazzaniga gör en fantastisk räddning på ett stenhårt skott på långdistans. Kane är åter igen nära att göra 3-2.

Sissoko ger Rabiot en tackling som heter duga. Träningsmatch? Inga fingrar i mellan ändå från fransmannen till sin landslagskompis.

På tilläggstid dock, Lucas stressar Rabiot i mittcirkeln. Fransmannen tappar inte bollen men får den en meter för långt ifrån sig. Kane är där och vad gör han? Han skjuter. Stenhårt. Direkt. Ett tillslag.

Bollen far iväg högt och långt.

Ingen tror att det är möjligt.

Sen ser vi var den f.d Arsenal-målvakten är – Han är långt ut, han springer för sitt liv för att hinna och kastar sig. Han får en hand på bollen men han är för sen. Bollen seglar in i mål.

Det är det sista som händer i matchen.

Spurs vinner 3-2 och det är en av de roligaste träningsmatcher vi sett någonsin.

Fart, fläkt, bra tempo, närkontakt och fina mål med en härlig final för oss Spurs-fans.

Efter match berättar Kane att han skrikit på Son i första halvlek från bänken att ta skott när Juventus-målvakterna varit långt ute under stora delar av matchen.

I övrigt då?

  • Troy Parrott, lägg namnet på minnet.
  • Dele – Har en bit kvar till den där ”Dele-formen” vi vill se honom i.
  • Kane, Son, Winks – Ser laddade ut inför säsongen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.