Tottenham – Everton 2-2

När den mest pessimistiska Tottenhamsupportern spådde i stjärnorna inför den sista Premier League-omgången, kunde den se en mikroskopisk chans att Tottenham skulle missa den viktiga fjärdeplatsen. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag själv den senaste veckan, flera gånger tänkte tanken att vi på något sätt kommer att lyckas med det omöjliga och slarva bort Champions League-platsen till nästa säsong. Historisk sett så skulle ett sådant resultat vara logiskt. Det vet alla som har följt Tottenham längre än Pochettino-eran. Därför kunde ingen bli lyckligare än mig när matchen mot Everton visade sig vara en 90 minuter lång transportsträcka mot det som faktiskt var det mest sannolika – Champions League 2019/2020.

Pochettino valde att mönstra en reservbetonad startelva med endast fem startspelare från Mouraklet i Amsterdam. Det verkade inledningsvis inte spela någon roll då Dier, efter en tilltrasslad situation efter en hörna, enkelt kan göra 1-0 redan i den tredje minuten. Utöver ett par halvchanser från båda lagen så blir det dock inga fler mål i den första halvleken.

I halvtid byts Dele Alli ut mot Wanyama i vad jag antar är en försiktighetsåtgärd då Dele spelat många matcher de senaste veckorna. Spelmässigt så gör bytet inte någon större skillnad utan den andra halvleken känns som den första. Tottenham har mer boll men lyckas inte skapa speciellt mycket. Det gjorde å andra sidan inte Everton heller. Därför kändes det som en chock när Everton på tre minuter både kvitterade och tog ledningen med 2-1. Samtidigt kom rapporter från Turf Moor att Arsenal hade ledningen och precis när man började fundera på exakt hur illa det här skulle sluta så stegade Christian Eriksen upp för att ta en frispark. Ni vet den där spelsekvensen som går ut på att Eriksen på alla möjliga sätt ska försöka prickskjuta spelare som står i en mur framför målet. Den här gången missade vår kära dansk samtliga spelare och bollen gick i en perfekt båge över muren och in i mål. Eriksens första frisparksmål i Premier League sedan 2015 var därmed ett faktum.

2-2 blir också slutresultatet vilket på något sätt också kändes som ett rättvist resultat. Tottenham slutar därmed på en fjärdeplats vilket får ses som ett väl godkänt resultat med tanke på noll värvningar och flertalet tunga skador under säsongen.

Nu gäller det att vila och försöka återhämta sig rejält inför den första juni. En match kvar av säsongen. Seger där och vi kommer se tillbaka på den här säsongen som den bästa genom alla tider.

COYS!

Mathias Wallmon

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*