Inför Tottenham – Everton

15 maj 2016. Tottenham har precis förlorat mot de redan nedflyttningsklara Newcastle med 5-1 i sista omgången. Resultatet innebar att Tottenham, efter en fantastisk säsong, endast tog två poäng på de fyra sista matcherna i ligan. Gulddrömmar hade slutligen landat i en tredjeplats och värst av allt, Arsenal lyckades i den sista omgången placera sig på andraplatsen.

På söndag står vi inför en liknande uppgift, men med betydligt bättre förutsättningar. Inför sista omgången så ligger Tottenham på en fjärdeplats, tre poäng före Arsenal. 2016 behövde vi en poäng för att klara andraplatsen och sluta före Arsenal. Nu kan vi klara CL-platsen med en förlust, så länge Tottenham inte tappar åtta mål mot Arsenal. Ett Arsenal som spelar borta mot Burnley. Ett Arsenal som nästan aldrig vinner sina bortamatcher.

Snacket sedan förra helgen har varit att det är klart, det blir CL även nästa säsong. Men är det någonting som den här veckan har lärt oss så är det att i fotboll så kan allt kan hända. Ingenting är över förrän det är över. Fråga Messi och de Ligt.

Jag ser helst att Pochettino mönstrar bästa lag mot Everton. Det är tre veckor till Champions League-finalen så samtliga spelare har gott om tid för att återhämta sig. Nu gäller det bara att kräma ut de absolut sista krafterna. Nu säkrar vi CL-platsen!

COYS!

Mathias Wallmon

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*