Bournemouth – Tottenham 1-0

Jag och säkert många med mig hade säkert trott och hoppats på en lugn och angenäm eftermiddag med 3  poäng och säkrat CL-spel som följd. Då hade allt känts lugnt och spännande inför returen mot Ajax på onsdag. Nu utvecklades tyvärr inte denna eftermiddag riktigt som vi tänkt oss….

 

Poch skickade ut starkast möjliga lag från start. Sänder signaler om att här vill vi verkligen komma tillbaka in i vinnarspåret. Vi vill inte behöva spela med kniven på strupen i sista omgången. Inledningsvis ser det ganska bra ut, vi känns ganska fartfyllda och pigga. Fram till 40:e minuten gör vi det helt ok, vi skapar en hel del bra chanser. Lucas, Alli och Son är alla farligt framme och visst borde vi gjort mål på någon av chanserna. Men den unga debutanten Travers gör allt rätt och släpper inte till något.

När jag säger att det såg bra ut fram till 40:e minuten så menade jag inte riktigt hela laget. Eric Dier hade en sanslöst dålig första halvlek. Han borde varit utvisad både 1 och 2 gånger och Bournemouth borde haft 1 straff. Hur man som professionell fotbollsspelare kan fortsätta att kasta sig in så farligt i situation efter situation när man redan har gult är obegripligt. Men nu satt man och tänkte, fan vilket flyt vi har som fortfarande är 11 man.

Då tar Son saken i egna händer, efter att behandlats ganska bryskt blir han vansinnig på Lerma och ger honom en knuff efter avblåsning. Det röda är inget att snacka om, det är solklart. Men när man ser hur Lerma flyger och sen vrider sig i plågor så blir man lite förvånad över att han inte behöver läggas i gipsvagga… Istället piggnar han lägligt till precis när Son får se det röda.

 

Jaha, tänkte man. 1 man mindre i en halvlek. Men inte ens här var jag särskilt orolig. Tänkte att nu blir Bournemouth övermodiga och vi kan kontra in ett mål. För att säkra upp defensiven och se till att vi inte får fler röda kort så ersätter Poch Toby och Dier med Wanyama och Foyth i pausen. Det känns som att tanken är att vi ska backa hem och vara rädda om den viktiga poäng vi faktiskt har.

 

När domaren blåser igång andra halvlek tror jag som sagt fortfarande på det, Vi fixar det här. Då tar Foyth sats, ger sig ut på en dribblingsräd, får till sist bollen för långt ifrån sig. Fast bollen är på offensiv planhalva, fast vi är ganska bra med folk bakåt och fast vi nyss dragit på oss ett onödigt rött kort så kastar sig Foyth efter bollen med sträckta ben och sulorna så fint vinklade uppåt. Ett nytt rött kort och ridå ner. Om jag känt mig säker innan på att vi skulle få med oss de nödvändiga poängen så är det tvärtom nu. ALLA Tottenhamsupportrar vet att Bournemouth kommer få in det där segermålet. Frågan är bara när. För att göra pinan så jäklig så möjligt så väntar vi ända till den 91:a minuten innan Ake når högst på en hörna och avgör matchen. 1-0 till Bournemouth och allt avgörs i sista omgången mot Everton.

 

Trots att jag är så fruktansvärt bitter och besviken så vill jag ändå hylla de 9 spelare som kämpade i andra halvlek. Framför allt Lucas, Alli, Eriksen och Sissoko gör ett enormt jobb. Vi förtjänar att få med oss 1 poäng efter den insatsen. Men livet ger ju som bekant inte alltid oss vad vi förtjänar..

 

Lite kort om de röda korten. Båda korten är väl solklara. Men Sons kan jag ändå ha ett visst mått av förståelse för. Han får mycket smällar och tjuvnyp, han reagerar. Det är korkat, men ibland brinner det till. Foyths däremot är så obegripligt dumt att ta att jag inte finner ord. Här byts han in i paus för att säkra defensiven. Efter 133 sekunder får han rött efter en totalt onödigt dribblingsräd och en idiotsatsning på offensiv planhalva. Visst, han är ung och relativt orutinerad men kom igen. Hade en spelare i vårt P9 gjort så hade jag blivit vansinnig..

 

Nu avgörs som sagt allt i sista omgången mot Everton. Vinst och vi har klarat oss med hedern i behåll. CL är säkrat och vi har en spännande sommar framför oss. Förlust och vi måste lita på att lagen under oss tabbar sig lika mycket som vi gjort. Annars väntar det en betydligt kämpigare sommar.

 

Fixa nu det här pojkar!

 

COYS!

 

Christian Berg

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*