Tottenham – West Ham, 0-1

Första förlusten på New Hart Lane. Prestationen gav ingen mersmak inför den avslutande striden om Champions League-platserna. Vi var bristfälliga i offensiven, inte en skymt av kreativitet. Kanske är det bra att säsongen snart är över. 

Första halvleken var, som Pochettino nämnde i en intervju, ok. Man har hyfsad kontroll över West Ham och släpper inte till något jättefarligt bakåt. Son och Eriksen får varsina bra målchanser men Fabianski står pall. Ett Spurs så som vi har varit vana att se dem de senaste veckorna.

I den andra halvleken tar sedan West Ham över. Arnautovic får mycket utrymme på sin offensiva planhalva och gör det bra. I den 67:e minuten spelar österrikaren fram till Antonio som gör 0-1 på volley, snyggt mål. Dåligt försvar. Efter målet byts Llorente, och några minuter senare Janssen in. Bollen sugs fast på offensiv planhalva vid flertalet tillfällen, utan att resultera i mål. Närmst är Janssen på tilläggstid; Foyth driver boll på sin högerkant, tar sig förbi sin försvarare och slår ett fint inlägg. Janssen har mer eller mindre öppet mål och når bollen med huvudet. Nicken rensas på mållinjen av West Ham-försvarare.

Slut, 0-1.

Vad beror förlusten på? Dåligt med energi under slutet av säsongen? Mycket skador med framförallt Kane och Sissoko borta? Har spelarna rätt fokus, eller sneglar de redan nu mot tisdagens batalj i Champions League? Kanes frånvaro har garanterat betydelse. Förutom att han är en oerhört bra fotbollsspelare så tror jag att Kane blir en kugge som övrig offensiv kan orientera sig bra kring. Han är en lagledare och hjälper Eriksen, Dele, Son och Lucas oerhört mycket. Nu har det kanske varit oklart vem som ska ta det stora ansvaret i offensiven när engelsmannen varit borta. Dier visade att han inte klarade av att ersätta varken Wanyama eller Sissoko. Sanchez hade problem och vi hade istället behövt Vertonghen i försvaret.

Vad vill jag se inför mötet med Ajax på tisdag? Förhoppningsvis är Sissoko tillbaka, som jag ser det så behöver vi en löpstark spelare på det defensiva mittfältet. Idag hade vi inte det. Jag tycker också att fransmannen täcker upp högerbacksplatsen mycket bättre än exempelvis Wanyama eller Dier. Det vill säga när en sådan som Trippier är ute och far. Och troligtvis är Vertonghen tillbaka. Jag vill se att Eriksen, Lucas, Dele och Llorente (?) visar var skåpet ska stå nu när varken Kane eller Son är med i matchbilden. Viktigast av allt – släpp inte in bortamål för guds skull! Ha tålamod på hemmaplan.

Noel Skoglund

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*