Inför Manchester City – Totttenham

För andra gången på 4  dagar är det dags för vårt kära Tottenham att bege sig till Manchester och Etihad Stadium. Frågan är väl om krutröken hunnit lägga sig än efter den minst sagt dramatiska matchen i onsdags.

 

Visst var det en fantastisk match i onsdags? Alla slets vi nog mellan hopp och förtvivlan. Mellan total psykisk misär och obeskrivlig lycka. Men nu är den matchen historia. Nu är det Premier League som står på schemat igen och vi har verkligen inte råd att ge bort poäng i onödan. Lagen bakom flåsar oss i nacken och framför all lillebror verkar ha hittat en fin form såhär  på säsongens upplopp.

 

Läget i laget då? Skadorna duggar ju tyvärr ganska tätt, framför allt på vårt mittfält. Winks, Dier, Sissoko, Lamela, Aurier, Kane och Janssen har alla varit skadade sista tiden. Lägg även till Alli som spelade med specialskydd över sin skadade arm senast så inser man att vi har problem. Enligt PhysioRoom så ska Winks och Dier vara redo för comeback till helgen, men framför allt Dier har ju varit borta länge och lär inte starta. Frågan är om vi har råd att ställa över Dele? Själv tyckte jag han såg ganska hämmad och försiktig ut i onsdags.

Så här tror jag vi ställer upp:

Lloris

Davies-Vertonghen-Davinson-Trippier

Wanyama-Winks

Lucas-Eriksen-Son

Llorente

 

Vi kan nog räkna med ett ruskigt revanschsuget City, vi förstörde deras chans till den ”perfekta” säsongen, men framför allt missade dom än en gång att gå riktigt långt i Champions League. Nu lär det bara vara ligan som kan rädda Pep och hans mannar från att säsongen ska betraktas som ett ett fiasko.

 

Jag hoppas verkligen inte att matchbilden blir densamma som senast. Vi förlorade ju faktiskt den matchen och jag tror inte vi kommer komma lindrigt undan om vi ställer upp i samma revolverduell än en gång. Låt oss istället hoppas vi lyckas med någon form av försvarsspel och kan frustrera City på det viset istället.

Brukar ju försöka tippa matcherna här. Har väldigt svårt att se att vi med vårt skadeläge ska lyckas smita från denna matchen med poäng, men vi får verkligen hoppas.

Jag tippar 1-1. Vårt mål gör sent av Lucas.

 

COYS!

 

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*