Tottenham – Huddersfield 4-0

Tidig lördagsmatch har inte alltid rimmat väl för Tottenham den här säsongen. Faktum är att det bara har blivit två segrar på fem försök inför matchen mot Huddersfield. Det och många andra orosmoment som jag skrev om tidigare i veckan, hoppades jag vara tillräckliga argument för att ta den här matchen på allvar. När startelvan sedan släpptes så kände jag att alla mina farhågor besannades.

Pochettino valde en elva med stor rotation jämfört med matchen mot Manchester City. I en trebackslinje fick både Foyth och Sanchez chansen, med Walker-Pieters och Davies som wingers. På mittfältet fanns Wanyama och längst där framme var Llorente tillbaka i startelvan. Det kändes som att det var upplagt för ytterligare ett magplask. Men jag kunde inte ha mer fel.

Matchen började i ett lågt tempo med mycket slarv i passningsspelet. Huddersfield verkade spela för 0-0 och började rensa redan efter ett par minuter. Det gjorde att Tottenham snabbt fick tillbaka bollen och hade ett enormt bollinnehav. Allteftersom började Tottenham dock hitta lite ytor och efter 24 minuter skarvar Llorente fram till Wanyama som med en tvåfotare rundar målvakten och gör 1-0. Publiken hann knappt sätta sig ned innan Sissoko driver upp bollen och hittar Moura som snyggt dunkar in 2-0.

Resten av halvleken spelades av utan några större händelser och matchen kändes avgjord. Som Tottenhamsupporter tar man dock aldrig ut en seger i förskott. Därför hade ett tidigt 3-0 mål varit bra för hälsan.

Andra halvleken hinner knappt börja innan läget också kommer. Foyth slår en fin passning till Llorente som i en fin aktion tar ned bollen och skjuter i ribban. Sånär ett drömmål av den spanske veteranen.

I den 74 minuten byts Sissoko ut och därefter följer Huddersfields bästa period i matchen. Men förutom en mycket fin räddning av Lloris när han tippar bollen i ribban så släpps det inte till några 100% målchanser.

Innan matchen tar slut hinner Eriksen skjuta i stolpen innan Moura avgör med sitt andra och tredje mål för dagen. Matchen slutar alltså 4-0 till Tottenham och har nu tre segrar på de tre första matcherna på nya arenan. En bättre start kunde vi inte drömma om.

Punkter från matchen:

  • Sissoko var bäst på plan. Assist, snurrfinter och ett enormt slit, framförallt i hemjobbet.
  • Eriksen gör 90 minuter trots två matcher mot Manchester City nästa vecka.
  • Tottenham håller nollan i tredje matchen i rad, vilket man inte lyckats med någon gång tidigare under säsongen.

Nu laddar vi inför returen mot Manchester City.

COYS!
Mathias Wallmon

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*