Inför Tottenham – Huddersfield

Ekot från Tottenham Hotspur Stadium har knappt hunnit lägga sig. Fullsatta läktare. Champions League. En match som kan ha varit avgörande för Tottenhams framtid. Alla blickar är riktade mot returmötet på onsdag där hela världen ligger framför våra fötter och… Glömmer jag något? En avgörande kamp om en topp-4 placering i Premier League?

Sex matcher återstår i Premier League och efter den senaste månadens formsvacka så har varje match fått en betydelse av att vara en cupfinal. För att vara helt säker på att nå en Champions League-plats till nästa säsong så finns det inte utrymme för ytterligare poängtapp. Tre poäng mot Huddersfield på lördag är därför ett måste. Ett krav vi måste kunna ställa. Men klarar Pochettinos mannar av att ladda om efter en sådan urladdning som tisdagens match var?

Tidigare under säsongen så har just förlösande segrar i viktiga matcher lett till ordentliga bottennapp i matchen efter. 3-0 segern på Old Trafford mot Manchester United i augusti följdes av en förlust mot Watford. Den extremt viktiga 1-0 segern mot Inter i Champions League följdes av en 4-2 förlust mot Arsenal. Segern i det första mötet mot Chelsea i Carabao Cup följdes av en förlust hemma mot Manchester United. 3-0 segern mot Dortmund följdes av en 2-1 förlust mot Burnley. Returmötet mot Dortmund vanns med 1-0 men även den följdes av en förlust, den gången mot Southampton.

“En gång är ingen gång, två är lika med noll”, som Björn Rosenström sjöng i början av 2000-talet och han har mycket rätt i det. Fem gånger är dock lika med en trend. Vad är det som ligger bakom att Tottenham har så svårt att nå upp i nivå efter viktiga matcher? Är det en motivationsfråga? Den tunna truppen? Underskattning? Oavsett orsak så är detta något som Pochettino måste försöka att hitta en lösning på. Mot Huddersfield så kommer han dessutom att få klara sig utan Kane, som efter de första rapporterna kommer att vara borta resten av säsongen. Även Dele Alli är osäker på spel då hans handskada från i tisdags verkar vara värre än befarat.

Men är Huddersfield verkligen något att oroa sig för? Laget reser till London med fem raka förluster i bagaget och har totalt fyra poäng på deras senaste 20 matcher i Premier League. Mot Tottenham har de tre förluster på de tre senaste matcherna och 0-8 i målskillnad. Det är ett lag som Tottenham normalt bara ska springa över, även utan Harry Kane och våra andra toppspelare. Men, just därför känns det extra viktigt att ta matchen på fullaste allvar. Framförallt med tanke på de baksmällor vi redan haft under säsongen.

COYS!
Mathias Wallmon

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*