Inför: Säsongens första hemmamatch

Det skulle kunna vara bara en av de där serielunksmatcherna mitt i veckan som kan vara så svårt att hitta motivation till. Det skulle kunna vara bara en match att studsa tillbaka med efter det närmast ikoniskt Spursiga sätt vi förlorade på mot Liverpool senast. Det skulle kunna vara bara en viktig match för att påbörja vår resa mot att säkra en placering bland de fyra bästa. Allt detta är det, men det är också så mycket, mycket mer. Det här är dagen vi äntligen flyttar hem igen.

Det är nästan två år sedan den där kvällen i maj då Harry Kane gjorde Tottenhams sista mål på White Hart Lane. Vi vann matchen mot United och säkrade därmed en andraplats i ligan och de närvarande supportrarna stormade planen i ett glädjerus. Det var slutpunkten för säsongen 16/17 och slutpunkten på den 118 år långa era som var White Hart Lane.*

Förutom den uppenbara känslan av rotlöshet som infunnit sig sedan dess har även laget tagit stryk av den väntan som flytten inneburit. Säsongen 16/17 var vi ligans starkaste hemmalag med 53 poäng. Året därpå med Wembley som arena landade vi på 43. Denna säsong står vi på 28 poäng på 14 matcher.

Jag tror inte att vi helt enkelt kan ta vid där säsongen 16/17 slutade i och med dagens match. Det finns många exempel då det tagit tid för lag att växa in i sin nya omgivning och många är besökande lag som vill förstöra festen. Idag har Palace chansen att förstöra vår.

Jag ser detta som vår säsongspremiär och spelarna bör vara lika taggade som om det var omgång ett efter försäsongen. Vi har minst nio matcher kvar att spela och vi behöver komma ut med förnyad energi för att gör det mesta av dem. Jag hoppas att den här matchen och allt vad den står för kan rädda återstoden av säsongen.

Här brukar jag vanligtvis gissa hur startelvor ser ut, men det känns oväsentligt i sammanhanget. Det här är vår match. Den tillhör 62,062 euforiska Spurssupportrar.

Jag måste ändå klämma in att jag tror Kane gör två baljor och vi vinner med 3-0.

Vi skulle kunna fokusera på allt negativt som omgärdat bygget av den ännu odöpta hemmaborgen, om skenande kostnader eller eventuella viteskrav, men idag lämnar vi det bakom oss. Idag är starten på en ny era. Idag kliver vi äntligen in i vårt nya hem.

Skrivet av: Niclas Mahlm

* Vi slog en vecka senare Hull på bortaplan med 7-1 i den allra sista matchen för säsongen, men då var ligan redan avgjord.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*