Inför Liverpool – Tottenham

Premier League är tillbaka! Är det med positiva känslor? Nej. Det är ett mörker vi återvänder till.

Varför? Jo, formen i ligan för Spurs är allt annat än positiv. På det så skall vi besöka Anfield och Liverpool. Ligans näst bästa lag just nu och det lag som tillsammans med Manchester City varit starkast denna säsong.

På det är det en mörk arena i form av resultat för Spurs. Senast gången vi vann här? Jo, men. Det var då Modric, van der Vaart och Bale spelade tillsammans i Spurs. Det känns som igår. Kaosmatchen från förra säsongen minns ni nog bättre. Wanyama-raketen, straff för Kane och Lamela, Liverpool-fans som grät öppet och så vidare.

Hur ser läget ut i truppen då inför denna match? Tyvärr har vi fått besked att Eric Dier missar matchen. Aurier och Winks likaså. Övriga är på plats dock.

Därmed tror vi på följande startelva,

Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Sissoko, Wanyama, Eriksen, Dele, Son, Kane.

Men – Vad är magkänslan inför matchen, på riktigt? Det är tungt. Vår form i ligan innan detta uppehåll, även om vi tar med Dortmund-matcherna i åtanke så känns det svårt.

Liverpool kommer med frågetecken på Shaqiri, Alexander-Arnold, Keita, Oxlade-Chamberlain och Gomez. Ingen av dessa räknas dock bort inför.

Liverpool kommer med en galen form till Anfield – Man har besegrat Fulham, Bayern München i Champions League, Burnley och Watford. Man spelade dock 0-0 i derbyt mot Everton.

Spurs kommer från en förlust mot Saints, oavgjort mot Arsenal, förlust mot Chelsea samt förlust mot Burnley.

Det är onekligen upp till bevis för Spurs – Kan vi göra någonting alls mot Liverpool och kan vi på något sätt försöka att inte hamna i dom lägen vi brukar hamna i mot Klopps Liverppol? Det vill säga, panik, stress, hög press och en konstant känsla av att bollen inte studsar vår väg.

Som jag ser det – Pochettino måste testa något nytt. Lär av våra senaste matcher mot Liverpool och försök förutse vad Liverpool kommer vilja göra. Dom kommer satsa framåt, tung offensiv med hög press. Kan Pochettino anpassa sig här och hitta ett sätt att kontra sig mot en seger?

Hur som helst – Spurs behöver ifrågasätta sig själva efter en svag period följt av ett långt landslagsuppehåll. Något måste ske.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*